8 obstacole pe calea vindecării sufletului

Din experiența mea și a Cristinei, atât proprie cât și din cabinet am selectat câteva obstacole pe care le întâmpinăm pe calea vindecării sufletului:

1. Vrem rețete, adică calea ușoara și sigură. Suntem obișnuiți să ne tratăm cu medicamente, ne dorim un vraci, un salvator care să ne ofere pilula magică.

2. Nu avem răbdare cu noi, vrem să schimbăm tipare de comportament vechi într-o ședință sau în zece. Vrem să ținem pasul cu un ritm nebunesc care de multe ori e responsabil pentru situația în care ne aflăm.

3. Vrem să nu trecem prin durere și suferință. Aparent, un analgezic pentru suflet ar fi ideal în munca cu rănile trecutului, dar se pare că nu putem lucra astfel.

4. Manifestăm o atitudine extremizată, toate sunt fie albe, fie negre, fără să considerăm sau să acceptăm nuanțe intermediare.

5. Nu suntem flexibili, ceea ce înseamnă că în multe cazuri manifestăm rigiditate când e vorba de ceea ce știm, când e vorba de supărări sau de raportarea la cei din jur.

6. Suntem deconectați de la natură, ignorând că natura are ritmuri și legi și că noi înșine și sufletele noastre sunt tot natură.

7. Nu ne asumăm resonsabilitatea, refuzăm să creștem și cautăm un părinte substitut care să ne spună ce și cum să facem.

8. Nu suntem blânzi cu noi înșine și cu propriile suflete. Vrem să tragem de ele, sa le forțăm să facă schimbările repede.

Leave a Comment