ATELIERUL PĂRINȚILOR: Suport și autocunoaștere

Dacă ești sau te pregătești să fii părinte, dacă te informezi și rezonezi cu ce înseamnă parenting-ul conștient, centrat pe conectare afectuoasă cu copilul, pe înțelegerea nevoilor acestuia și pe colaborare în gestionarea situațiilor problematice apărute între voi, însă întâmpini dificultăți în a pune în practică ceea ce ai învățat și știi deja, atunci acest atelier de autocunoaștere te poate ajuta.

Acesta nu este un curs de parenting, centrat pe copil și pe cum să abordăm diferitele situații ce apar în interacțiunile părinte-copil.

Acest atelier experiențial, practic, este focusat pe părinte – pe cum trăiești tu, ca mamă sau ca tată, relația cu propriul copil și cu dificultățile ce apar între voi, pe înțelegerea și gestionarea propriilor emoții și reacții ce se trezesc în tine, ca urmare a acțiunilor celui mic.

Copiii sunt o oglindă extrem de sinceră. Au rarul talent de a ne face atenți la cele mai extreme trăiri ale noastre: de la cele de bucurie exuberantă și imensă recunoștință, la stări de furie, frică și neputință. Preaplin de iubire și sens, dar și exasperare și limite testate la nesfârșit.

Ca părinți, putem citi multe materiale de parenting și putem merge la cursuri care să ne arate căi eficiente de comunicare și rezolvare a conflictelor cu copiii noștri. Și deși asta ne ajută, din experiența mea nu este suficient. Pentru că ce trezesc copiii în noi, în zonele cele mai dificile, sunt propriile noastre lucruri nerezolvate, rănile adânci, experiențele neîmplinite din copilărie. Este dificil să punem limite, de exemplu, unui comportament agresiv al copilului, dacă agresivitatea trezește în noi teamă sau senzatia de a fi respins, exclus sau neacceptat. Fără să vrem, inconștient, răspundem – sau mai bine zis reacționăm – printr-un filtru învățat demult, și care atunci a părut că ne aduce un oarecare sentiment de siguranță. Vestea bună este că psihicul are o uimitoare capacitate de remodelare. Explorând dificultățile într-un mod terapeutic, căpătăm capacitatea de a răspunde constructiv și benefic în relația cu copiii, cu toți ceilalți și mai ales, în relația cu sine.

Așadar, acest atelier este de fapt pentru tine, pentru a te cunoaște mai bine și a-ți spori gama de răspunsuri și de resurse în relație cu cei dragi ție, și în special cu copilul tău.

Te aștept cu drag!

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro

Adresa: Str. Ocolului nr. 20, București (zona Piața Gemeni)

Cost: 150 lei

Facilitator:

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt în supervizare (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup. Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro

Leave a Comment