Buddhism: mintea si functiile ei – prelegeri sustinute de Jampa Lungtog

9 -11 noiembrie la Centrul Seeds for Happiness

Mintea si functiile ei

Centrul Seeds for Happiness va invita la un eveniment dedicat tuturor celor care vor sa descopere noi nivele de intelegere despre cum functioneaza mintea umana si cum pot ajunge sa o foloseasca in mod optim. El se adreseaza in egala masura psihologilor, studentilor (la psihologie, filosofie, dar nu numai), oamenilor de stiinta, coach-ilor, precum si practicantilor aflati pe o cale spirituala (oricare ar fi aceasta) si oricui doreste sa se ințeleaga mai bine pe sine.

Mintea si modurile in care putem sa ne-o gestionam reprezinta o tema comuna religiilor si filozofiilor, intrucat reprezinta sursa tuturor trairilor noastre, insasi caracteristica ce distinge fiintele de restul fenomenelor existente. Tocmai pentru ca poseda minte, fiintele, indiferent de forma si marimea lor, ocupa primul loc in invataturile lui Buddha Shakyamuni. Tot ceea ce compune viata pe care o traim capata sens doar pentru ca mintea exista, in lipsa ei disparand toate criteriile de evaluare a universului nostru conceptual.

Atunci cand practicam invataturile lui Buddha incercam sa calmam starile negative ale mintii si sa le dezvoltam pe cele pozitive. Pentru a ne folosi mintea asa cum ne dorim, este esential sa avem o cunoastere corecta a componentelor mintii noastre si sa intelegem cum functioneaza ele in viata de fiecare zi.

Invatand despre “minte si functiile sale” în conformitate cu studiile din marile universitati monahale, ne va permite sa dezvoltam aceasta capacitate pretioasa.

Venerabilul JAMPA LUNGTOGeste calugar buddhist de peste 30 de ani si un fin cunoscator al limbii tibetane, fiind translatorul de limba germana al Sanctitatii sale Dalai Lama al XIV-lea timp de 10 ani. Este unul dintre primii discipoli occidentali si translatorul Marelui Maestru Tibetan GESHE RABTEN RINPOCHE, actualmente fiind traducatorul si unul dintre discipolii apropiati ai Maestrului Gonsar Tulku Rinpoche. In paralel, Venerabilul Jampa Lungtog are o sustinuta activitate de promovare a invataturilor buddhismului Mahayana in intreaga Europa.

Vineri: donatie sugerata 50 RON, Sambata si duminica: taxa de participare 150 RON. Taxa acopera doar cheltuielile de organizare ale Centrului, invatatura fiind gratuita. Cei care doresc sa ofere donatii maestrului, o pot face separat. Pentru studenti si pensionari, taxa de participare va fi de 100 RON.

Contact : E-mail: info@seedsforhappiness.ro, Telefon: 021 337 4822; Mobil: 0760 907 466

Leave a Comment