Concurs Fundatia Calea Victoriei: un loc la cursul de Principii taoiste

laozi-fbImpreuna cu Fundatia Calea Victoriei organizam un concurs care are drept premiu un loc la cursul Principii taoiste pentru omul de azi, curs sustinut de Eduard Bucescu si care se va desfasura intre 21 si 25 iulie.

Iata cateva cuvinte despre cursul de Principii taoiste pentru omul de azi:

“Invataturile adunate in cele 81 de versete ale celei mai cunoscute carti de intelepciune chineza, Tao Te Ching, ne surprind, dincolo de varsta lor venerabila de 2500 de ani, cu utilitatea lor imediata, dar si cu adevarurile lor perene. Filosofia existentialista Tao ne propune un mod de viata care garanteaza integritate, bucurie, pace si echilibru. Aceasta intelepciune orientala ne provoaca sa sapam mai adanc la temelia existentei noastre pana descoperim paradoxurile pe care se sprijina sensurile vietii.

Pentru o cat mai buna receptare a mesajului profund al acestei filosofii, trebuie sa ne schimbam maniera in care am fost conditionati sa gandim si sa conceptualizam ideile.

Taoismul iti rafineaza perceptia, te ajuta sa vezi miracole in lucrurile dintre cele mai banale, te indeamna sa constati ca simplitatea este cea mai mare arta si cea mai directa metoda de a ramane in armonie cu universul. Referitor la perceptie, un vechi principiu taoist afirma : «Cand schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile la care te uiti se schimba.»”

Pentru a participa la concurs, lasati la noi pe site sau pe facebook un comentariu in care sa raspundeti corect la intrebarea: Cine a scris “Tao Te Ching”?

Leave a Comment