Echilibrarea introversiei – atelier de grup pentru introverți

introverti1

Sâmbătă, 23 aprilie, 10:00 – 13:30

Ți s-a întâmplat după o întâlnire de grup să te întorci fără energie și să te întrebi „De ce n-am plecat cu o oră mai devreme?”. Ți s-a întâmplat să eviți o întâlnire cu o cunoștință doar pentru că nu doreai „să faci conversație”? Ți s-a întâmplat să nu spui ce aveai de spus în cadrul unui grup pentru că nu ai găsit momentul potrivit sau pentru că nu găseai cuvintele potrivite? Ți s-a întâmplat să simți presiunea de a te integra în cadrul unui grup și să nu știi cum să o faci? Dacă ai răspuns DA la aceste întrebări înseamnă că ai o tendință pronunțată către introversie.

A fi introvert presupune că în majoritatea cazurilor ți-e dificil să porți conversații de conveniență și că preferi subiectele consistente pe care să le tratezi în profunzime. A fi introvert presupune că, spre deosebire de extraverți, în cadrul grupurilor consumi energie și pentru a te încărca ai nevoie de solitudine. A fi introvert înseamnă că preferi să ai parte de intimitate mai degrabă decât să te afli în centrul atenției.

Fiecare dintre noi avem propriile ritmuri în funcție de care energia noastră se îndreaptă către interior sau către exterior. Legat de acestea, introversia și extraversia sunt mai mult decât etichete, ele reprezintă un set de trăsături în funcție de care luăm decizii zi de zi. Acest atelier se adresează acelora care și-au descoperit o tendință accentuat introvertă și își doresc să se cunoască mai bine și să devină mai întregi, dezvoltându-și latura extravertă.

Mulți oameni care au tendința către introversie spun că unul dintre principale probleme în a fi introvert are legatură cu situațiile sociale. Astfel, ei se simt inadecvați și își doresc să găsească alte tipare de comportament, drept urmare fac eforturi pentru a se adapta la ceea ce percep ca fiind normalitatea socială. Echilibrând introversia cu extraversia, tensiunea legată de aceste situații se diminuează considerabil și putem trece de la a ne simți inconfortabili la a fi comfortabili cu propria introversie și chiar să ne bucurăm de această caracteristică.

Aspecte pe care le vom aborda:

  • interacțiunile sociale în cadrul grupurilor
  • a fi în centrul atenției
  • auto-exprimarea
  • auto-acceptarea
  • gestionarea energiei proprii

Astfel, atelierul te va ajuta:

  • să te cunoști mai bine
  • să îți întărești încrederea în tine
  • să îti descoperi și să îți asculți propria intuiție
  • să relaționezi mai sănătos și astfel să ieși din izolare și singurătate
  • să descoperi noi modalități de comportament în cadrul grupurilor

victor-flueras-psihologDespre mine: Mă numesc Victor Flueraș și sunt pasionat de auto-cunoaștere, de echilibrarea relației dintre minte și suflet și de modalități de a explora inconștientul. Sunt psiholog, consilier psihologic și facilitator de Constelații Familiale. Am terminat programul de formare în psihoterapie, din cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică.

PROGRAMUL ATELIERULUI: sâmbătă 23 aprilie, 10:00 – 13:30
Locul desfașurării: Str. Ocolului, nr. 20, București.
Pentru înscriere și detalii: victor@traiesteconstient.ro.

Leave a Comment