EROS și VITALITATE – tabără terapeutică pentru femei, 20-23 august, cu psihoterapeut Cristina Flueraș

20-23 august 2020
tabără în aer liber, zona Curtea de Argeș
cazare la cort sau căsuțe

Dragă Femeie,

în această perioadă în care multe dintre noi ne simțim mai izolate ca oricând, în care devine din ce în ce mai dificil să ne păstrăm entuziasmul și resursele pentru a traversa cât mai lin aceste timpuri, vă invit într-o comunitate de femei, în cadrul căreia să împărtășim, să lăsăm poveri și tabu-uri, să vindecăm și să descoperim împreună cum să avem acces la energia noastră creativă – energia erotică.

Erotismul nu înseamnă doar sexualitate. Reprezintă în fapt energia noastră vitală, creatoare, care atunci când este liberă să se exprime, se manifestă ca pasiune și curiozitate în toate ariile existenței noastre, de la proiectele pe care le imaginăm și le implementăm, până la felul spontan și asumat în care ne trăim relațiile semnificative. Aici stă capacitatea noastră de a ne bucura de simțuri, de gusturi și de culori, de sunetele naturii și în general, de a trăi cu bucurie momentul prezent.

Tabăra aceasta nu va fi despre concepte, teorii și învățătură predată.
Această tabară este dedicată contactului cu corpul, cu senzațiile vii prezente în el, cu emoțiile și cu imaginația noastră, cu reprezentările moștenite și pe care avem nevoie să le actualizăm, legate de ceea ce înseamnă să fim în această lume ființe sexuale – femei.

Ne vom ajuta de instrumente puternice, menite să înlesnească prin experiență directă contactul cu noi înșine:

Respirația Inimii – despre ea puteți citi aici
Dansul Arhetipurilor feminine
Exerciții experiențiale, în perechi și grupuri mici
Art-terapie
Meditații ghidate
Cercul Vindecător de femei, în care vom lucra terapeutic cu insight-urile apărute și cu experiența personală legată de tema sexualității.

Spuneam mai demult că RUȘINEA este sentimentul cel mai frecvent pe care îl trăiește o femeie când vorbește despre propriile ei dorințe, fantezii, vise și nevoi erotice. Vocea rușinii este cea care spune: este ceva greșit în ființa ta – ceva ciudat / nepotrivit / vulgar / pervers / prea-nu-știu-cum – de simți sau vrei asta. Vocea rușinii este deseori atât de tăcută, încât nici nu realizăm că este acolo – pentru că rușinea ascunde. Rușinea reduce la tăcere, până într-atât încât nevoia adoarme undeva în adâncul psihicului, ca un mușchi ce se atrofiază dacă nu este folosit. Ne-am obișnuit să credem că femeile au nevoi sexuale mai scăzute decât bărbații. Să fie oare adevărat? Sau să fie vorba despre efectul cumulat al reprezentărilor introiectate din familie și pe cale religioasă, legate de dreptul natural al femeii de a simți plăcere și bucurie în propriul corp?

Aceasta va fi o tabără terapeutică cu și pentru femei, în care:

* să aflăm că nu suntem singure în dificultățile legate de trăirea cu bucurie a sexualității
* să eliberăm din rușine, prin împărtășirea propriilor experiențe
* să explorăm prin experimente cum se simte corpul în contact cu energia erotică, cum ne dăm permisiunea sau dimpotrivă, cum punem limite atunci când comportamentul celuilalt nu este potrivit pentru noi
* să ne desprindem de mesajele stereotipe cu care am fost crescute
* să vindecăm din traumele legate de contactul abuziv al altcuiva asupra propriului corp
* să trăim empatia și suportul hrănitor al grupului de femei, pe o temă care timp de generații a fost tabu între mame și fiice, între surori și de multe ori chiar și între prietene

Te aștept cu drag!

Aceste fotografii sunt din tabăra Povestea Pântecului, iulie 2019

Program:
joi, 20 august: 18.30 – 20.30
vineri, 21 august: 10.00 – 18.30
sâmbătă, 22 august: 10.00 – 18.30, 20.30 – ritual transformator în jurul focului
duminică, 23 august: 10.00 – 14.00

Pentru înscriere și detaliicristina@traiesteconstient.ro
Locuri limitate: maxim 16 participante

Cost: 750 lei (cazarea și masa se platesc separat)

Cazarea va fi într-un camping primitor aflat la marginea pădurii, la cort (25 lei/noapte de persoană) sau în căsuțe de lemn cu două paturi cu baie proprie (120 lei căsuța). Vom avea acces la bucătărie, toaletă, duș.
Pentru micul dejun ne vom autogospodări, iar pentru masa de prânz și cină vom avea ofertă în regim de catering (o pot trimite, la cerere, în momentul înscrierii).

Înscrierea se face în urma achitării avansului de 300 lei, până cel târziu vineri, 13 august.

Facilitator:
Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup. Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro