Intenție: o familie armonioasă – Atelier de Constelații Sistemice – 10 decembrie

constelatii-dec3

Intenție: o familie armonioasă
atelier experiențial de Constelații Sistemice
cu Victor Flueraș

Sâmbătă, 10 decembrie, te invit la un atelier- întâlnire care are ca temă vindecarea relațiilor de familie. Fie că îți dorești să întemeiezi o familie sau că ai făcut-o deja și ai observat că e loc pentru îmbunătățiri, în ambele situații, poți găsi răspunsuri retrăind și observând dinamicile din propria familie de origine.

Fiecare familie are anumite teme de conștientizat și de transformat. Moduri nesănătoase de gândire și comportament s-au perpetuat de-a lungul mai multor generații, până ce au ajuns la tine. Iar aceste modele se pot regăsi în diverse aspecte care țin de viața familiei și se camuflează sub idei despre „ce trebuie” și despre „cum se fac lucrurile atunci când este vorba de:

  • creșterea copiilor
  • relaționarea dintre părinți / parteneri de cuplu
  • cum se comunică
  • care este atitudinea față de conflicte
  • cum se relaționează cu membrii familiei extinse
  • cum se relaționează cu cei din afara familiei
  • care e relația cu banii
  • care este atitudinea față de sănătate/boală etc…

Aproape tot ce ține de viața de familie am dobândit în propria familie de origine. Atunci am luat decizii, de multe ori inconștiente, să fim ca tata sau ca mama, ori din contră: să nu fim ca ei. Ce urmărim în cadrul atelierului de Constelații Familiale este ca prin intermediul interacțiunilor cu ceilalți participanți să conștientizăm cât putem de multe despre tiparele moștenite și să facem astfel loc pentru noi perspective, noi moduri de a percepe lucrurile, noi moduri de a acționa, noi feluri de a ființa.

Lev Tolstoi a scris la începutul romanului Anna Karenina: “Toate familiile fericite seamănă unele cu altele. Fiecare familie nefericită este nefericită în felul ei.” Ce am observat eu în cadrul atelierelor de Constelații Familiale este că și nefericirile de la un punct încolo, seamănă între ele. La sfârșitul unui atelier, de multe ori participanții împărtășesc cu emoție cum s-au regăsit în poveștile celorlalți și cum acestea le-au oglindit propria poveste. Iar atunci când se atinge acest punct, ne apropiem unii de alții, creștem în empatie și descoperim sau redescoperim că împărtășim cu toții resursele de care avem nevoie pentru a crea familia pe care ne-o dorim.

Mai multe detalii despre metoda Constelațiilor Familiale poți citi aici.

Despre mine
Sunt psiholog, consilier psihologic și facilitator de Constelații Familiale, metodă pe care am aprofundat-o sub îndrumarea Juttei Ten Herkel, Anglia. Am terminat programul masteral de psihoterapie, din cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică. Atât în cadrul atelierelor de grup, cât și în cabinet, am ocazia de a fi alături de oameni și de a susține procesele acestora de vindecare și de creștere interioară, lucru care mă face să simt o adâncă recunoștință.

Program: 10:00 – 18:00
Locul desfașurării: Centrul ARAS (sala de la etaj) – Str. Ocolului, nr. 20, București.
Pentru înscriere și detalii: victor@traiesteconstient.ro.

Te aștept cu inima deschisă!

Leave a Comment