Mindfulness – arta de a trăi în prezent: 15 mai

banner mindfulness-1

Mindfulness – arta de a trăi în prezent
Duminică, 15 Mai, 10.00-13.00

cu Alis Anagnostakis și Cristina Flueraș

Deși suntem fizic prezenți în viețile noastre în fiecare moment, mintea ni se pierde constant în trecut sau în viitor. Deseori suntem copleșiți de o avalansă de gânduri – ne facem griji pentru ceea ce a fost sau ceea ce urmează. Această “neliniște a minții” ne afectează în toate aspectele vieții – la muncă și acasă  – devine greu să ne concentrăm și ne trezim dependenți de iluzia multi-tasking-ului. Ba chiar, uneori, ne putem simți epuizați mental și emoțional.

Mindfulness” este abilitatea de a rămâne, conștient, în momentul prezent, fără tensiuni sau judecăți și ne permite să experimentăm viața în mod nemijlocit. Acest exercițiu al trăitului în prezent este practicat în toate civilizațiile, în diferite forme, de mii de ani, însă în ultimele două decenii există o adevărată revoluție științifică care demonstrează valoarea lui. Neurologi și psihologi studiază fenomenul și arată câte beneficii poate aduce acest simplu exercițiu de a fi prezent, în loc de a trăi pe pilot automat. Starea de prezență activează părți din creier asociate stării de bine, de fericire, are un efect puternic de reducere a stressului și permite celui care a dobândit această abilitate să își gestioneze mult mai eficient stările și emoțiile, să se concetreze mai bine și să devină mai eficient și mai echilibrat în multe aspecte ale vieții sale.

În acest workshop vom explora neuroștiința Mindfulness-ului și vom învăța cum ne putem dezvolta această abilitate.

Mai exact, vom vedea:

  • Ce este Mindfulness?
  • De ce “starea de prezență” îi place atât de mult creierului nostru?
  • Mindfulness și fericirea – “Formula pentru fericire” a lui Martin Seligman și puterea liberului arbitru
  • Cum arată creierul “prezent” – undele cerebrale și cum ieșim din “starea beta”
  • Mandala Ființei” a lui Richard Moss
  • Exerciții de mindfulness – cum ne putem păstra starea de prezență

Contribuția pentru workshop este 150 RON iar locația este sediul Mind Learners, în zona Domenii. Vom trimite adresa exactă pe mail celor care se vor înscrie.
În acest moment mai sunt patru locuri disponibile.

Vă așteptăm cu drag!

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro și alis.anagnostakis@mindlearners.ro

Facilitatori:

Alis Anagnostakis este trainer și coach. În ultimii 10 ani a întâlnit mii de oameni de succes, educați, care erau profund nemulțumiți de viețile lor și într-o căutare, de multe ori inconștientă, a unui sens mai adânc. Alis consideră că este misiunea ei personală să îi susțină în a-și găsi acel sens. Pe acest drum ea însăși a avut o mulțime de revelații. Alis a început să studieze visele ca metodă de autocunoaștere și a absolvit nivelul I al formării “Dream Teacher” după metoda cunoscutului autor Robert Moss. Ea îmbină elemente din psihologie și neuroștiință cu practicile visării șamanice pentru a însoți participanții pe calea propriului suflet. Mai multe despre Alis puteți citi pe www.alisanagnostakis.co

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt în supervizare (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup. Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro

Leave a Comment