Saptamana 22 – 28 aprilie la Spatiul Santosha Brasov

buddha handsLuni 22 aprilie ora 19:00 (2h) Practică de Hridaya yoga
Începem o serie de practici orientate către atitudinile mentale cultivate în yoga pentru a crea mai multă armonie atât înăuntrul propriei minţi, cât şi în interacţiunile cu mediul – cu ceilalţi oameni şi cu natura în general. Sunt 10 principii sau virtuţi numite yama (abţineri) şi niyama (respectări) care ne invită să cultivăm pacea şi unitatea prin acţiuni sensibile şi atitudini sensibile faţă de sine, faţă de propria viaţă şi faţă de mediul înconjurător.

Săptămâna aceasta avem ca temă de reflecţie nonviolenţa, ahimsa, abţinerea de la a provoca suferinţă, de la a face rău, a vorbi de rău sau a gândi de rău.
Marţi 23 aprilie ora 19:00 (2h) Grup de călătorii şamanice   cu Howard G. Charing

Şamanismul este cea mai veche tradiţie spirituală pe care o cunoaşte omenirea. Chiar dacă trăim într-o societate diferită de cea în care trăiau strămoşii noştri, rădăcinile noastre, metodele străvechi care cultivă conștiența ne pot arăta cum să ne găsim sensul, poziția echilibrată faţă de natură, precum şi locul în ţesătura interdependentă a vieţii. Călătoria şamanică este una dintre cele mai profunde tehnici vizionare prin care putem dobândi cunoaştere intuitivă şi înţelepciune. Este o cale puternică de transformare personală şi recăpătăre a propriei puteri.Aveţi oportunitate de a călători însoţiţi de un practician internaţional care a lucrat cu unii dintre cei mai respectaţi şamani şi vindecători din Anzi, jungla amazoniană şi Filipine, co-autorul bestseller-urilor „Shaman, spiritul plantelor” şi „Ayahuasca Visions of Pablo Amaringo”. Nu e necesară experienţă anterioară în şamanism, aveţi nevoie doar de interes şi entuziasm. Vă sugerăm să aduceţi cu voi un caiet în care să vă scrieţi experienţele şi ceva cu care să vă acoperiţi ochii, o eşarfă sau o bandana. Alexandru Anton va asigura traducerea din engleză pe parcursul întâlnirii. Costul este de 45 RON, incluzând gustările şi băuturile răcoritoare.

Miercuri 24 aprilie  Vinyasa yoga şi meditaţie
ora 8:15 (1,5h) – practică matinală de Vinyasa yoga
ora 9:45 (30 min)  – meditaţie
ora 17:30 (1,5h) – practică de hatha yoga uşoară, cu accent terapeutic, mai potrivită pentru vârsta a doua
Miercuri 24 aprilie ora 19:30 (2h) Curs de teatru  cu Cristina Voicu

Vino să găseşti un mediu prietenos și blând, pe cineva entuziast, cu zâmbetul pe buze, gata să te ajute să mergi într-o lume fabuloasă pe care o vezi doar la teatru și în filme. Vom explora exprimarea stărilor şi a emoţiilor prin sunet. Costul cursului este de 25 RON, bani care vor fi folosiți pentru acțiuni caritabile.
Joi 25 aprilie ora 18:30 (2h) Vinyasa yoga
Reluăm Salutul Lunii, Chandra Namaskara, o secvenţă dinamică cu efect liniştitor în care corpul exprimă simbolic fazele lunii şi ciclul natural de creştere şi descreştere prin care trec toate formele de viaţă. Cultivăm în practică principiul nonviolenţei, ahimsa, primul din cele cinci yama, atitudini armonioase în interacţiunile cu tot ce e în jur.
Vineri 26 aprilie Vinyasa yoga şi meditaţie

ora 8:30 (1,5h) – practică matinală de Vinyasa yoga
ora 19:00 (1,5h) – Seară de meditaţie. Facem o scurtă şedinţă de hatha yoga pentru destinderea corpului şi explorăm o formă de meditaţie numită Tonglen (“a da şi a primi”), o practică a Inimii prin care cultivăm bunătatea, compasiunea, altruismul şi detaşarea de frică, sursa principală a violenţei.

Sâmbătă 27 aprilie ora 18:30 (1,5h) Practică introductivă de Vinyasa yoga
Program de comunitate, o practică deschisă de Vinyasa yoga la un nivel introductiv, cu participare liberă.

Leave a Comment