Seara de creativitate a sufletului: Cine sunt eu in relatiile mele? – explorare prin culoare

Miercuri 7 noiembrie 2012, de la 18:30 – 22:00, Centrul I-AM – Leonida Varnali nr. 13 (intre Piata Victoriei si Buzesti)

Cine sunt eu? Cum ma definesc?

In relatie cu tine, unde incep si unde sfarsesc?
Ce constelatie de roluri ma reprezinta? Ce ramane in spatele rolurilor?
Cum pot transforma energia unei relatii, exprimandu-ma pe mine?

Ce cautam?In puzzle-ul existentei, IDENTITATEA noastra se schimba in functie de cei cu care intram in contact. Intotdeauna ne raportam la ceilalti jucand un ROL, asumandu-ne un FEL DE A FI, din infinitele moduri de existenta in lume. Avem feluri de a fi mai aproape de adevarul fiintei noastre sau feluri de a fi care ne reprezinta mai putin.Viata intreaga inseamna RELATIE. Rolurile pe care le jucam sunt intotdeauna in relatie cu ceva sau cineva. Am o relatie cu corpul meu, cu trairile mele, cu societatea sau cu persoana iubita. In cele din urma, in mod fundamental am o relatie cu sufletul meu – ma cheama, imi trimite indicii, imi usureaza drumul cand ii urmez chemarea.In aceasta seara de Creativitate, vom explora asadar relatiile dintre diversele noastre identitati. Vom explora relatia cu noi insine. Vom explora apoi o relatie importanta cu cineva prezent in viata noastra – fie ca este vorba despre partener/a, parinti, diferite fiinte de care suntem “legati” intr-un fel sau altul, invatand sa comunicam altfel decat verbal, printr-un limbaj simbolic, puternic, expresiv si mult mai graitor decat cuvintele: CULOAREA.

Ce inseamna a picta?

A ma abandona procesului creativ inseamna inainte de toate a fi in contact cu mine insumi. Inseamna A FI PREZENT. Cand ma intorc in acel spatiu din spatele mintii rationale – cea care crede ca le stie pe toate – ce se intampla este ca accesez o zona pura, autentica, “nenascuta” inca. Este acel spatiu dinauntru neatins de toate “invataturile” primite si conditionarile introiectate, care nu ne fac decat sa repetam aceleasi raspunsuri vechi si disfunctionale in relatii prezente.

Ratiunea nu poate naste niciodata raspunsuri noi, ea doar aduce din memorie raspunsuri deja cunoscute si le aplica in mod automat prezentului. Ajungem astfel sa ne formam nenumarate convingeri limitative, pe care apoi le proiectam in situatii noi, ca si cum deja stim rezultatul fiecarei actiuni sau fiecarei noi intalniri din viata noastra. Nu lasam astfel spatiu pentru nou, pentru a ne recrea o realitate benefica cresterii noastre interioare.

A picta inseamna terapie. Insusi procesul de a asterne culoare, aduce transformare interioara.

Cand pictez, cand ma las sa mazgalesc semne pe o foaie de hartie, imi dau voie de fapt sa nu stiu raspunsul, sa ma deschid necunoscutului, imi dau voie sa accesez acea parte adanca, inteleapta, care vorbeste prin mine, acea parte sincera, spontana, mereu noua. Cand pictez, sunt intotdeauna in prezent, in aici si acum – locul din care cu adevarat pot face transformari, “inauntru” si “in afara”. Eu in relatiile mele devin altfel, raspund altfel, ma simt altfel dupa ce ma las sa exprim tot ce apare in proces.
Sufletul vorbeste in imagini – ne construim viaţa si dam forma relatiilor noastre, in functie de realitatea noastra interioara.

De ce prin culoare?

Culoarea inseamna vibratie. Culoarea vindeca prin insasi prezenta ei, prin identificarea cu ea, prin incorporarea ei. Culoarea exprima emotii, nevoi neidentificate, tanjiri ale sufletului. Prin intoarcere inauntru, putem vedea cu ce frecventa ne este mai usor sa relationam si ce tip de energie avem tendinta sa evitam. Putem alege sa lucram constient cu o anume culoare, pentru a echilibra relatiile – cu noi insine si cu ceilalti. Culorile sunt simboluri, incredibil de bogate in nuante. Sunt simboluri ale sufletului. Culorile exprima ceea ce cuvintele, de multe ori, nu pot contine. Culorile vorbesc despre nevoia sufletului de intregire, vorbesc despre setea de viata si despre modul in care ne implicam in propria existenta.

Cost: 100 lei (80 leipentru student / pensionari / persoane cu venituri reduse)Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Lasă un comentariu