Spatiul Santosha: saptamana 25 – 31 martie

buddha handsMarţi 26 martie ora 18:30 (2h)
Vinyasa Yoga

Încheiem seria practicilor orientate către mişcările energiei vitale, prana, cu explorarea lui vyana vayu, suflul integrator. Este energia care întreţine comunicarea între diferitele sisteme ale corpului şi ale psihicului, guvernând distribuţia energiei prin canalele subtile, nadi, activitatea sistemului circulator, limfatic şi nervos,  curgerea naturală a gândurilor şi emoţiilor. E un suflu de tip expansiv, din centru către periferie, a cărui desfăşurare echilibrată ne ajută să îndepărtăm blocajele în circulaţia hranei, energiei şi informaţiei.
Miercuri 27 martie
Vinyasa yoga şi meditaţie
ora 8:15 (1,5 h) – practică matinală de Vinyasa yoga
ora 9:45 (30 min)  – meditaţie
ora 17:30 (1,5 h) – practică de hatha yoga uşoară, cu accent terapeutic, mai potrivită pentru vârsta a doua.
Miercuri 27 martie ora 19:30 (2h)
Curs de teatru  cu Cristina Voicu
De ce să vii la cursul de teatru? Pentru mai multă încredere în tine, testarea limitelor personale, provocări, joacă, comunicare, spontaneitate, ieșirea din rutina zilnică, un strop de imaginație, controlul emoțiilor, expresivitate, dicție, observație, memorie, mișcare scenică, ritm, improvizație.
Vino cu o poezie care îţi place, cu haine cât mai comode pentru că ne vom juca un pic cu expresivitatea corpurilor noastre.
Vineri 29 martie ora 19:00 (1,5h)
Seară de meditaţie
Detensionăm şi energizăm corpul cu o scurtă şedinţă de asana şi pranayama. Apoi facem o practică ghidata, un tur prin elementele meditaţiei, ca să ne formăm o perspectivă mai clară asupra interacţiunii dintre ele: conştiinţa martor, activitatea minţii, vidul mental şi dimensiunea de dincolo de formele mentale, fundalul de linişte.
Joi 28 martie nu ţinem la Santosha practica obişnuită de Vinyasa yoga pentru că mergem la prelegerea publică susţinută de Bill Karelis la Braşov între orele 19:00-21:00 cu tema “Ce este şi ce nu este meditaţia”. Bill Karelis practică meditația de peste 30 de ani, studiind cu maeștri realizați ai zilelor noastre, fiind discipol apropiat al marelui maestru tibetan Chőgyam Trungpa Rinpoche. Mai multe detalii despre prelegere aici.

Leave a Comment