Tabăra de vară Șoaptele Sufletului: 9- 12 august, Moeciu

Tabăra de vară Șoaptele Sufletului

9-12 august

cu

psihoterapeut Cristina Flueraș

psihoterapeut Victor Flueraș

vă invităm cu bucurie la o tabără de autocunoaștere în mijlocul naturii, într-un peisaj montan de vis. Mult din lucrul nostru se va desfășura în aer liber, așa că vom simți din plin conectarea cu pământul, aerul și tot ce este natural, înăuntrul și în jurul nostru.

Vor fi patru zile de explorare, prin cele mai puternice instrumente de transformare pe care le cunoaștem și care ne-au ajutat în propriul nostru proces de creștere interioară: Constelații Familiale, Respirație Holotropică și Respirația Inimii, Art-terapie, și nu în ultimul rând prin integrarea trăirilor și insight-urilor apărute, în cadrul grupului terapeutic.


Iată câte ceva despre fiecare:

Constelații Familiale

Prin intermediul acestei metode putem accesa aspecte care țin de traumele familiale pentru a le aduce în conștiință și a le vindeca. Tipare repetitive transgeneraționale, secrete de familie, blocaje pot fi conștientizate și transformate în cadrul și cu ajutorul grupului. E o metodă intensă care ne oferă posibilitatea de a accesa și exprima emoții reprimate, de a observa și schimba tiparele de interacțiune din cadrul unui grup și de a ne explora potențialul nemanifestat încă. Vom lucra cu intențiile, cu corpurile, cu emoțiile și cu senzațiile noastre, lărgindu-ne astfel capacitatea de conștientizare și de integrare a diverselor aspecte din care suntem alcătuiți.
Mai multe despre Constelații Familiale puteți citi aici.

Respirație Holotropică

Respirația Holotropică ne deschide porțile către zone din noi înșine pe care uneori nici nu le bănuim – unele ne ajută să vedem cât de bogați suntem în interior și câte resurse avem, altele ne oglindesc răni pe care suntem pregătiți, în sfârșit, să le privim și să le vindecăm.

Corpul, emoțiile și gândurile noastre sunt toate unite prin respirație – puntea de legătură cu energia vitală, cu viața. Într-o stare de conștiință extinsă, așa cum este Respirația Holotropică, memoria celulară a corpului, cea care păstrează toate experiențele noastre anterioare, se activează. Astfel că senzații timpurii, amintiri arhaice, poate chiar mai vechi decât propria existență așa cum o cunoaștem, de la naștere încoace, emoții puternice, imagini arhetipale, toate pot fi trăite și integrate la un nivel superior, în personalitatea de acum.

Mai multe despre metoda terapeutică a Respirației Holotropice puteți citi aici.

Respirația Inimii

Respirația Inimii este un exercițiu de PREZENȚĂ, de atenție la fiecare “moleculă” din noi înșine, pe fiecare palier de existență, ca ființe transcendente, întrupate în timp și în spațiu. În mod deosebit, fiecare moment trăit conștient în spațiul inimii modifică într-un fel subtil modul în care percepem realitatea. Inima are un câmp electromagnetic imens, un câmp vibrațional puternic. Asta înseamnă că dezvoltându-ne obișnuința de a ne conecta la câmpul inimii și aducând armonie în acest spațiu central al ființei noastre, aceasta armonie se propagă în restul câmpului energetic, vindecând emoții, echilibrând straturile noastre profunde și aducând liniște și curgere firească în corp, până la nivel celular.

Mai multe despre Respirația Inimii puteți citi aici.

Art-terapie

Art-terapia foloseşte limbajul nonverbal pentru dezvoltare personală, insight-uri și transformări, facilitând conectarea a ceea ce este în interiorul nostru – gânduri, sentimente și senzaţii – cu realitatea exterioară și experiențele de viață.

Există un spațiu înăuntrul nostru în care știm despre noi mult mai multe decât crede mintea rațională. Există un spațiu înăuntru pe care, dacă îl lăsăm să se exprime altfel decât în cuvinte – cele care ne conectează cu ceea ce ne este deja conștient – ne trezește către cele mai intime nevoi ale noastre, către adevărul nostru interior. Este un spațiu de conectare cu SINE.

Integrarea

Toate aceste explorări de profunzime, ce multe își au rădăcinile la nivel transpersonal sau transgenerațional, au nevoie să fie ancorate cu sens în momentul prezent, cu suportul și prin oglindirea grupului. Vindecătorul interior care se activează în experiența de conștiință extinsă, știe să susțină și să participe nu numai la propria vindecare, ci și a celor din jur. Prin integrarea experiențelor în personalitatea de acum, ne devine mult mai clar ce ne este propriu și ce nu, ce avem nevoie și ce nu, și în ce direcție să ne îndreptăm, spre a trăi cât mai bogat existența.

Vă aștept cu drag să călătorim împreună!

Cristina și Victor

Program: Joi, 9 august, ora 18.00 – Duminică, 12 august, 15.00

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro

Locuri limitate la 12 participanți.

Cost: 480 lei

Cazarea și masa se plătesc separat:

90 lei zi/loc în cameră dublă

70 lei/demipensiune (prânz și cină) sau 95 lei/zi pensiune completă

Pentru înscriere, este necesară achitarea unui avans de 350 lei, până cel târziu 10 iulie. Avansul nu este rambursabil și este necesar pentru rezervarea exclusivă a cabanei.

Facilitator:

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt în supervizare (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup.

 

Victor Flueraș este psiholog și psihoterapeut analist în supervizare (Asociația Română de Psihologie Analitică). A urmat o formare în metoda Constelațiilor Familiale cu Jutta Ten Herkel (Marea Britanie). Facilitează autocunoașterea și vindecarea prin intermediul atelierelor de grup din 2013.

Mai multe despre noi puteți citi pe www.traiesteconstient.ro

Leave a Comment