Tabăra POVESTEA PÂNTECULUI – eros și creativitate pentru femei 12-15 august 2021, în Fundata

Dragă Femeie,

te invit să pătrunzi în misterul feminității tale, să explorezi, să vindeci și să regenerezi DARURILE care trăiesc – adormite ori exprimate cu sfială sau neîncredere – în FEMEIA din tine. Orice voce îți dorești să ai în lume, orice îți dorești să naști (o idee nouă, un proiect, un dans, o pictură, un copil) își găsește începutul aici, în corpul tău – și mai ales în pântecul tău. Este spațiul conectat cu toate manifestările tale în această lume, cu toate învățăturile, înțelepciunea, forța ta interioară și creativitatea ta.

Te invit într-o comunitate de femei, în cadrul căreia să împărtășim, să lăsăm poveri și tabu-uri, să vindecăm și să descoperim împreună cum să avem acces la energia noastră creativă – energia erotică. Noi, femeile, pentru o lungă perioadă de timp ne-am minimizat darurile, ne-am îngustat creativitatea, uitând de noi înșine, învățate fiind să răspundem mereu așteptărilor celorlalți. Ne-am folosit corpurile ca obiecte care știu să “facă lucruri”, și nu ca pe un templu misterios, ce poartă în sine răspunsurile și vindecarea, trupească și sufletească. Am uitat de BUCURIE și PLĂCERE trăite cu libertate în propriul corp. Erotismul nu înseamnă doar sexualitate. Reprezintă în fapt energia noastră vitală, creatoare, care atunci când este liberă să se exprime, se manifestă ca pasiune și curiozitate în toate ariile existenței noastre, de la proiectele pe care le imaginăm și le implementăm, până la felul spontan și asumat în care ne trăim relațiile semnificative. Aici stă capacitatea noastră de a ne bucura de simțuri, de gusturi și de culori, de sunetele naturii și în general, de a trăi cu bucurie momentul prezent.

Tabăra aceasta este dedicată contactului cu corpul, cu senzațiile vii prezente în el, cu emoțiile și cu imaginația noastră, cu reprezentările moștenite și pe care avem nevoie să le actualizăm, legate de ceea ce înseamnă să fim în această lume ființe sexuale – femei.

Ne vom ajuta de instrumente puternice, menite să înlesnească prin experiență directă contactul cu noi înșine:

Respirația Inimii – despre eaputeți citi aici

Dansul Arhetipurilor feminine

Exerciții experiențiale, în perechi și grupuri mici

Art-terapie

Meditații ghidate și ritual de transformare cu ajutorul focului

Cercul Vindecător de femei, în care vom lucra terapeutic cu insight-urile apărute și cu experiența personală legată de tema sexualității.

RUȘINEA este sentimentul cel mai frecvent pe care îl trăiește o femeie când vorbește despre propriile ei dorințe, fantezii, vise și nevoi erotice. Vocea rușinii este cea care spune: este ceva greșit în ființa ta – ceva ciudat / nepotrivit / vulgar / pervers / prea-nu-știu-cum – de simți sau vrei asta. Vocea rușinii este deseori atât de tăcută, încât nici nu realizăm că este acolo – pentru că rușinea ascunde. Rușinea reduce la tăcere, până într-atât încât nevoia adoarme undeva în adâncul psihicului, ca un mușchi ce se atrofiază dacă nu este folosit. Ne-am obișnuit să credem că femeile au nevoi sexuale mai scăzute decât bărbații. Să fie oare adevărat? Sau să fie vorba despre efectul cumulat al reprezentărilor introiectate din familie și pe cale religioasă, legate de dreptul natural al femeii de a simți plăcere și bucurie în propriul corp?

Aceasta va fi o tabără terapeutică cu și pentru femei, în care:

* să aflăm că nu suntem singure în dificultățile legate de trăirea cu bucurie a sexualității
* să eliberăm din rușine, prin împărtășirea propriilor experiențe
* să explorăm prin experimente cum se simte corpul în contact cu energia erotică, cum ne dăm permisiunea sau dimpotrivă, cum punem limite atunci când comportamentul celuilalt nu este potrivit pentru noi
* să ne desprindem de mesajele stereotipe cu care am fost crescute
* să vindecăm din traumele legate de contactul abuziv al altcuiva asupra propriului corp
* să trăim empatia și suportul hrănitor al grupului de femei, pe o temă care timp de generații a fost tabu între mame și fiice, între surori și de multe ori chiar și între prietene

Într-un peisaj montan frumos, într-un loc numai pentru noi, ferit de priviri indiscrete și potrivit pentru călătorii interioare, meditații și explorare în conectare strânsă cu Mama-Pământ, îți fac chemarea către descoperirea cu bucurie a darurilor feminității.

Te aștept cu drag!

Cristina

Program: Joi, 12 august, ora 17.00 – Duminică, 15 august, 14.00

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro

Locuri limitate la 20 participante

Cost: 980 lei

Cazarea și masa se plătesc separat: 850 lei pentru cazare în cameră dublă și toate mesele incluse (meniu vegeterian + pește).

Pentru înscriere, este necesară achitarea unui avans de 600 lei, până cel târziu vineri, 30 iulie, în limita disponibilității locurilor. Avansul nu este rambursabil și este necesar pentru rezervarea exclusivă a cabanei.

Facilitator:

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut autonom Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. În prezent, urmează cursurile de Master în Psihologie Clinică, Hipnoză și Terapii Scurte (Universitatea Titu Maiorescu). De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale, de cuplu sau de grup. În ultimii 11 ani, a ținut numeroase tabere de autocunoaștere și grupuri de terapie, pentru efectul lor profund vindecător.
Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro

Leave a Comment