Workshop de Respiratie Holotropica: 14 octombrie

Dragilor,

Cu înțelegeri noi și energie proaspătă, am bucuria să vă invit într-o adâncă incursiune interioară, prin Respirație Holotropică.

De ce prin Respirație Holotropică?

  • Pentru că ne oferă acces nemijlocit la Sinele profund – acea parte din noi care știe, care înțelege dincolo de rațiune, care intuiește și simte ce avem nevoie să aducem în conștiință chiar acum, vindecă dacă este ceva de vindecat, vede dacă este ceva de văzut, astfel încât să putem acționa apoi mai liberi din interior și mai plini de energie.

Și deși acest contact profund cu Sinele ne este la îndemână în orice moment, de cele mai multe ori ne lăsăm purtați de valurile lumii exterioare și treptat, ne simțim înstrăinați și debusolați, uitând ce este cu adevărat important pentru noi.

  • Pentru că, așa cum am putut observa în ultimii nouă ani, de când explorez domeniul terapiilor, există acea perioadă esențială de formare din viața unui om – perioada preverbală, la care este foarte greu de ajuns prin terapia tradițională (din simplul motiv că nu avem cuvinte pentru ea). Uneori frici fără obiect sau stări de nesiguranță sunt rezultatul acestor experiențe foarte timpurii, iar cum experiența puternic senzorială, specifică Respirației Holotropice, activează memoria corporală, aceste aspecte pot fi aduse în prezent, actualizate și armonizate în ființa noastră.
  • Pentru că, potrivit paradigmei culturale în care am crescut, majoritatea dintre noi am învățat să ne inhibăm emoțiile, ca fiind ceva rușinos sau o dovadă de slăbiciune. Acest dat natural – care ne ajută să fim conștienți atunci când ceva nu ne priește – ne-ar permite să descărcăm tensiunea, să ne eliberăm durerea sau stresul și să ne dăm voie să simțim viața, doar că este de multe ori reprimat, ceea ce poate duce la somatizări, boli și înstrăinare de sine. În ședințele de Respirație Holotropică sunt frecvente catharsis-urile emoționale, cu urmări extrem de benefice pentru psihic.
  • Și nu în ultimul rând, pentru că o asemenea călătorie interioară ne pune în contact cu mult mai mult decât micul eu de la nivelul căruia funționăm în mod obișnuit. Putem experimenta cum este să facem parte din marele TOT al Creației, putem simți ca firul de iarbă, ca pădurile și oceanele, ca orice viețuitoare de pe acest pământ care este casa noastră. Putem avea acces la experiențe numinoase, la miezul sacru din care venim și pe care îl împărtășim cu toții. O astfel de experiență ne poate deschide conștiința atât de mult, încât întreaga noastră existență să se schimbe, să capete bogăție și sensuri noi, adânci.

Aici puteți citi mai multe detalii despre ce putem experimenta într-o sesiune de Respirație Holotropică și despre cum funcționează ea.

Vă aștept cu drag să călătorim împreună!

Cristina

Sâmbătă, 14 Octombrie, 10.00-19.00

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro

Locuri limitate la 12 participanți.

Adresa: Str. Ocolului nr. 20, București (zona Piața Gemeni)

Cost: 230 lei (200 lei pentru studenți sau persoane cu venituri reduse)

Facilitator:

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt în supervizare (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup. Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro

Leave a Comment