Workshop de Respiratie Holotropica: 25 noiembrie

Când am descoperit Respirația Holotropică, am avut sentimentul că ani buni de terapie nu mi-ar fi ajuns să trăiesc și să integrez sensuri atât de adânci pentru viața mea, așa cum arăta ea acum zece ani. Şi asta nu pentru că terapiile tradiționale nu funcționează – căci ajută și ele foarte mult, așa cum aveam să constat ulterior în propriul meu proces. Ci pentru că acest instrument puternic, Respirația Holotropică, are capacitatea să “trezească” memoria celulară a corpului si să acceseze conținuturi adânci, de mult uitate, unele din perioada preverbală a dezvoltării omului, sau poate chiar mai îndepărtate, și deci greu de adus la suprafața conștiinței într-un spațiu terapeutic obișnuit.

De multe ori suntem conștienți că ceva nu funcționează armonios, că undeva pare să existe un blocaj sau o durere pe care nu o putem numi. Într-o experiența holotropică, prin conectarea cu spațiul adânc al Sinelui, accesăm o parte înțeleaptă din noi înșine, pe care Grof o numește Vindecătorul Interior. Este de fapt propria capacitate de regenerare care funcționează în mod natural, în măsura în care ne abandonăm cu încredere procesului. Așa cum este concepută, metoda ajută la detensionarea mecanismelor minții analitice, ce deseori încetinește sau chiar ocolește vindecarea. Astfel, pot apărea la suprafață emoții puternice, imagini cu impact revelator, trăiri din zone arhaice ale psihismului individual sau colectiv – ce odată (re)trăite, pot fi observate și ulterior integrate în structura Eu-lui conștient, în mod armonios.

Aici puteți citi mai multe detalii despre ce putem experimenta într-o sesiune de Respirație Holotropică și despre cum funcționează ea.

Vă aștept cu drag să călătorim împreună!

Cristina

Sâmbătă, 25 Noiembrie, 10.00-19.00

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro

Locuri limitate la 12 participanți.

Adresa: Str. Ocolului nr. 20, București (zona Piața Gemeni)

Cost: 230 lei (200 lei pentru studenți sau persoane cu venituri reduse)

Facilitator:

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt în supervizare (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup. Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro

Leave a Comment