Grup de calatorii samanice cu Howard Charing la Brasov

howard_g_charing1Marţi 23 aprilie 19:00 – 21:00, marţi 28 mai 19:00 – 21:00, marţi 18 iunie 19:00 – 21:00 si marţi 23 iulie 19:00 – 21:00 la Spatiul Santosha, Str. N. Bălcescu nr. 11, interfon 01, Brasov.

Şamanismul este cea mai veche tradiţie spirituală pe care o cunoaşte omenirea. Chiar dacă trăim într-o societate diferită de cea în care trăiau strămoşii noştri, rădăcinile noastre, metodele străvechi care cultivă conștiența ne pot arăta cum să ne găsim sensul, poziția echilibrată faţă de natură, precum şi locul în ţesătura interdependentă a vieţii.

Renaşterea şamanismului în Occident începând cu anii ’60 a făcut din nou cunoscute pentru mulți oameni căile şi înţelepciunea străvechilor culturi indigene. Această mişcare pentru dezvoltare personală şi conştienţă spirituală şi, posibil, pentru un mod de viaţă mai centrat pe comunitate reprezintă un pas înainte pentru civilizația modernă – care a fost cea mai distructivă faţă de alţii şi faţă de pământ de-a lungul ultimelor secole.

„Leacul bun” caracteristic şamanismului are la bază faptul că putem accesa un fond vast de înţelepciune străveche atemporală, care poate fi actualizată oriunde, în orice circumstanţă. Orice om poate astfel primi ajutor pentru a vindeca efectele traumelor din trecut, pentru a trăi într-o stare de echilibru şi armonie interioară în timp ce înfruntă provocările şi vicisitudinile vieţii, pentru a-și cultiva la maxim potenţialul indiferent de ce îi rezervă viața. Aceasta se reflectă în calitatea modului în care relaţionăm unii cu alţii şi cu Pământul, iar toate acestea sunt la fel de importante acum pe cât au fost şi pe cât vor fi vreodată.

Călătoria şamanică este una dintre cele mai profunde tehnici vizionare prin care putem dobândi cunoaştere intuitivă şi înţelepciune. Este o cale puternică de transformare personală şi recăpătăre a propriei puteri. Potrivit studiilor antropologice, a fost utilizată în toate culturile străvechi timp de aproape 50,000 de ani.

Înainte să pornim în călătoria spre o altă realitate, este nevoie mai întâi să facem trecerea din conştienţa cotidiană în ceea ce se numeşte conştienţă şamanică. Metoda cea mai sigură pe care o putem folosi pentru aceasta o reprezintă încălecarea pe „Calul şamanului”, adică toba și cântecul ei. Bătăile ritmice de tobă şi rezonanţa tonală s sunetelor ei facilitează trecerea în starea şamanică de conştienţă, în care putem experimenta dimensiuni din realitatea non-ordinară, supranaturală. Toba este cea care ne poartă în călătoria către o stare de conştienţă pe care şamanii au accesat-o încă de la începuturile umanității.

Aceasta este o oportunitate de a participa alături de un practician internaţional în domeniu. Howard a lucrat cu unii dintre cei mai respectaţi şi extraordinari şamani şi vindecători din Anzi, jungla amazoniană şi Filipine. El organizează retrageri de specialitate în jungla amazoniană. Este co-autorul bestseller-urilor „Shaman, spiritul plantelor” (Editura Elena Francisc Publishing, 2007) şi „Ayahuasca Visions of Pablo Amaringo” (Inner Traditions SUA, 2011).

În fiecare lună grupul se întâlneşte timp de 2 ore la studioul Santosha din Braşov.
Nu e necesară experienţă anterioară în şamanism, aveţi nevoie doar de interes şi entuziasm. Vă sugerăm să aduceţi cu voi un caiet în care să vă scrieţi experienţele şi ceva cu care să vă acoperiţi ochii, o eşarfă sau o bandana.
Alexandru Anton va asigura traducerea din engleză pe parcursul întâlnirii.

Costul este de 45 RON pentru fiecare seară.

1 thought on “Grup de calatorii samanice cu Howard Charing la Brasov”

Comments are closed.