Inima – miezul relatiei: cum iubim? workshop de relationare constienta: 13 februarie

inima_loving_heart_connection_sheree_kennedy.1Joi, 13 Februarie, 18.30 – 22.00, Casa cu Flori, str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

Februarie este luna Iubirii. Valentine’s Day sau Dragobetele ne amintesc de cea mai adanca traire pe care o putem experimenta: Iubirea. De multe ori ea este redusa la intelesul sau romantic, sentimental: iubirea intre ea si el. De si mai multe ori, oamenii considera iubire inceputul unei relatii de cuplu, indragostirea – aprindere emotionala, pasiune, foc mistuitor, toate trezite in sufletul indragostitului de catre fiinta speciala nou intalnita.

Starea de indragostire este minunata, ne face sa ne simtim “in al noualea cer”, insa de cele mai multe ori ea se stinge insotita de dezamagire, pe masura ce procesul de cunoastere reciproca aduce la suprafata rani adanci in ambii parteneri, rani ce activeaza vechi mecanisme de aparare si de multe ori determina retragerea treptata din relatie, pana cand cel putin unul dintre parteneri ajunge la concluzia: “tu nu esti omul potrivit pentru mine, mai bine ne despartim”.

Si totusi, doar atat sa fie iubirea? O stare de expansiune a Eului, insotita de nenumarate proiectii, calitati imaginate asupra celuilalt? O iluzie sa fie iubirea? Sau poate confundam noi ceva aici? Invatatorul indian Sri Poonja spune ca de fapt, atunci “cand iubesti, iti iubesti propria inima – te indragostesti de cel din inima ta”. Cu alte cuvinte, ne indragostim de noi insine, de ceva ce exista a priori in noi, ceva ce face parte din fiinta noastra profunda – Iubirea.

Iubirea. Auzim mereu ca suntem Iubire, ca aceasta este natura noastra fundamentala, esenta sacra ce ne uneste si pe care o impartasim cu totii. Uneori o simtim, sub forma de caldura sau dulceata in mijlocul pieptului, ca o blandete fara nume care ne invaluie sau ca o bucurie ce freamata prin fiecare por al fiintei. Unii dintre noi descriu trairea ca pe imbratisarea lui Dumnezeu sau Mama Divina ce ne cuprinde in bratele sale. In Budhism, Dharma, termenul care descrie legea fundamentala a existentei, inseamna “cea care imbratiseaza”. Acest mod de fiintare in Iubire este usor de accesat in starea de indragostire, cand lasam sa se topeasca barierele care par sa ne desparta si ne deschidem cu incredere in fata celuilalt. Iubirea ne este accesibila si in starile extinse de constiinta, cand ne permitem sa ne conectam in profunzime cu noi insine.

Si totusi, la scurta vreme dupa ce traim starea de gratie, starea de a trai in Iubire, uitam. Uitam si ne aruncam din nou in vechi pattern-uri de relationare bazate pe jocuri de putere, jocuri bazate in fapt pe starea de lipsa de iubire, in care avem nevoie sa ne dovedim valoarea, sa fim mai buni, sa cucerim, sa fim perfecti. Incepem sa proiectam pe celalalt toate neimplinirile si sentimentul de lipsa.

In aceasta seara vom vedea in ce fel putem sa ne dezvoltam capacitatea de deschidere si de mentinere a iubirii in mijlocul celor mai dificile momente relationale. Pornind de la afirmatia lui J. Welwood, “Dreptul nostru din nastere, ca fiinte umane, este de a avea acces direct la iubirea perfecta, iar privilegiul nostru este de a servi drept canal prin care ea curge”, vom explora posibilitati de a elibera forta imensa a iubirii absolute, care este chiar esenta fiintei si de a o sustine constanta, chiar si atunci cand vechi rani psihologice par sa ne indeparteze de adevarata noastra natura.

Prin exercitii experientiale, vom explora impreuna urmatoarele teme:

  • Cum putem pastra din ce in ce mai constanta conexiunea cu starea de iubire si deschidere in fata vietii?
  • La ce ne ajuta sa traim in iubire?
  • Dupa ce fel de iubire tanjim cel mai mult?
  • Ce se ascunde in spatele fricii de a nu fi iubit?
  • Din ce loc iubim? Unde este centrul iubirii noastre?
  • In ce fel “dusmanul” din celalalt poate deveni partenerul nostru sacru in jocul relatiei constiente?

Workshop experiential: se adreseaza tututor celor interesati de o relationare santoasa cu ceilalti, de traire constienta a iubirii si de autocunoastere.

Te asteptam cu drag joi, 13 februarie, sa exploram impreuna taramul iubirii si al relationarii constiente!
Cristina si Ana

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 11 Februarie (inclusiv).

Terapeuti:
Cristina Flueras – psiholog si psihoterapeut Gestalt, terapeut transpersonal
Cristina este psiholog (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din Bucuresti) si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Cristina este psihoterapeut – formare in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie din Romania) si in formare in metoda transpersonala a Constelatiilor Sistemice (Familiale) (Jutta Ten Herkel – Marea Britanie).
Facilitator workshop-uri de creativitate si autocunoastere prin pictura (Facultatea de Arte Plastice,  Bucuresti).

Ana Maria Stefanescu – dream teacher, terapeut transpersonal, trainer
Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). De asemenea, Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine).
In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

Leave a Comment