Inimi care zidesc: eveniment caritabil cu Geta Heimerl si Gheorghe Iovu

Poster web

In data de 19 Octombrie 2013, orele 16.00, va avea loc evenimentul caritabil Inimi care Zidesc.
Evenimentul va fi gazduit de Galeria Irecson ( adresa: Calea Victoriei, nr.2).

Scopul organizarii acestui eveniment este acela de a ajuta la continuarea construirii unei bisericute din nordul Moldovei, inceputa de aproximativ doua decenii ( Biserica Izvorul Tamaduirii, din orasul Dorohoi, Judetul Botosani, cartier Trestiana).

Violeta Tanasa organizatorul acestui eveniment, ne-a declarat ca: “orasul Dorohoi, este locul in care m-am nascut si am crescut, unde oamenii au o frumusete aparte. Este un loc al lui Dumnezeu, cladit pe frumusete, dragoste si armonie, care imbina perfect stiinta, cultura, arta si spiritualitatea prin personalitatile pe care le-a darui, tarii noastre, de-a lungul timpului, personalitati cunoscute nu doar la nivel national ci si international: George Enescu, Mihai Eminescu (nascut la Ipotesti, jud. Botosani), Spiru Haret, Pastorel Teodoreanu, Ion Pillat etc”..

Cei care vor da curs invitatiei noastre, se pot bucura, in cadrul programului pe care il oferim, de prezenta doamnei Geta HEIMERL, psiholog si scriitor, care va sustine un workshop despre “Cuvantul care zideste”, introducandu-ne, in acelasi timp, in lumea Povestilor cu Ingeri scrise chiar de ea, de prezenta domnului Gheorghe IOVU denumit si “doctor de suflete” prin muzica terapeutica, de inspiratie divina, pe care o creeaza si interpreteaza. In cadrul acestui eveniment, domnul Gheorghe Iovu va lansa, in premiera, C.D.-ul Fii Luminii si ne va incanta auzul, in mod special, cu melodia Intoarcerea Dacilor, o melodie care a atins sufletele tuturor celor care au ascultat-o, din tara si din afara tarii. Muzica lui Gheorghe Iovu este cunoscuta si apreciata atat in tara cat si peste hotare unde a tinut numeroase concerte. Asociatia Young GoldFish ne va prezenta abilitatile copiilor cu dizabilitati, care vor sprijini evenimentul nostru: Miruna Cardos, Presedinte al Asociatiei Young GoldFish, ne va spune, in cateva cuvinte, povestea ei de viata, povestea fericita a unei fete care a reusit sa transforme, o usoara deficienta, intr-o calitate, Petra Pintelei, studenta la Relatii Internationale, cunoscatoare a sase limbi straine, va sustine un moment vocal, Raluca Vlaicu, eleva in clasa a IV-a, la Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti, va sustine un moment muzical la orga, Andrei Moraru, elev in clasa aVIII-a, la aceeasi Scoala pentru Deficienti de Vedere, va sustine un moment vocal.

Biserica Izvorul Tămăduirii, se află în orașul Dorohoi, județul Botoșani, cartierul Trestiana.

Între anii 1879 – 1888, în această zonă, s-a ridicat o bisericuță, de cimitir, cu hramul Naşterea Maicii Domnului. Printre ctitorii ei numărându-se preotul Iordache Romanescu, proprietarul Teodor Calimachi, C. Ananiescu, I. Tănase, Ilie Ciubotaru şi alţii..

La 1990 cartierul Trestiana număra aproximativ 550 de familii, iar bisericuța, ridicată cu peste un secol în urmă, devenise neîncăpătoare, în raport cu numărul enoriașilor care doreau să participe la Sf. Liturghie. La propunerea parohului de atunci, preotul Emil Ciomărtan, s-a hotărât construirea unei biserici noi, mult mai încăpătoare (33 x 14 metri), cu hramul Izvorul Tămăduirii.

Lucrările au fost de la început anevoioase, deoarece amploarea proiectului depășea, cu mult, puterea economică a acestei zone sărace. Principalele surse financiare au provenit din donațiile enoriașilor (nici măcar ale locuitorilor Dorohoiului, deoarece se mai construiau încă 3 biserici în oraș) și mici sponsorizări de la câteva societăți comerciale. Tot din cauza insuficienței fondurilor, s-a lucrat mai mult în regie proprie decât cu firme de construcție, fapt ce s-a reflectat, mai târziu, în calitatea execuției.

Între anii 1996 – 2003, după turnarea temeliei și ridicarea zidurilor exterioare, până la cota de 4 metri, lucrările au fost întrerupte. Noul paroh, pr. Georgel Chichioacă, a preluat aceste lucrări, iar până în 2009 a fost acoperit, cu o placă de beton, demisolul bisericii, s-a construit pridvorul (care este foarte spațios, cu dimensiunile de 25 x 8 metri) și s-a turnat o placă de beton deasupra acestuia. Criza economică a determinat o nouă întrerupere a lucrărilor, între 2009 și 2013. În primăvara acestui an, în urma unei sponsorizări, s-au efectuat lucrări în valoare de aproximativ 50.000 lei la demisolul bisericii, unde a fost amenajat (și sfințit pe 19 iunie) un prăznicar și un spațiu pentru activități cu tinerii.

Ultimul deviz general arată că este necesară o sumă de aproximativ 0,5 mil. euro pentru finalizarea lucrărilor.

Geta HEIMERL
Psiholog si scriitor, colaboreaza cu reviste din Europa, Australia, Romania.
A editat mai multe CD-uri ca scriitor.
Colaboreaza cu Centrul Gifted Education pentru copii supradotati, unde preda “Abilitati lingvistice – inteligenta lingvistica”.
Iubeste munca alaturi de copii, creeaza pentru ei, dorind ca prin ceea ce le daruieste sa le dezvolte inteligenta emotionala, abilitatile intelectuale, creativitatea si spiritul de echipa.
Scrie in special povesti cu talc, adresate atat copiilor, cat si adultilor.
Despre ele, oamenii spun ca ii ajuta sa gaseasca raspunsuri la intrebarile lor, cat si sa se dezvolte personal, uneori cu functie vindecatoare, alteori de cunoastere.
Este cunoscuta si apreciata in cercurile povestitorilor, a celor care daruiesc prin cuvinte sensuri si speranta vietii. A editat 6 albume cu povesti, a avut si are emisiuni la radio si TV, spectacole , are prezente active la diverse simpozioane si congrese, intalniri cu mici si mari in case de copii, scoli, gradinite, aziluri de batrani. Intretine o activitate sustinuta in promovarea limbii si a creatiei romanesti.

Pe Geta Heimerl, o puteti gasi pe: http://www.povesteata.ro/– povesti pentru a creste, a cunoaste, a iubi, a vindeca.

Gheorghe IOVU
Pina in prezent a editat 11 albume, ultimele doua, printre care si Best Of Meditation, fiind imprimate la New York. Are emisiuni la televiziune si nu exista simpozion sau congres de terapii complementare unde sa nu fie invitat. Cinta cu aceeasi bucurie atit intr-o sala de spectacol, pentru sute de oameni, cit si pentru unul singur. Muzica domnului Gheorghe Iovu i-a ajutat pe multi sa-si gaseasca calea, sa-si doreasca sa traiasca, sa creeze la rindul lor. Dupa melodiile sale au fost scrise povesti, poezii, s-au pictat tablouri, dar, poate, cel mai important este faptul ca omul, ascultind aceasta muzica, se recunoste asa cum este: fiinta divina.
Gheorghe Iovu a mai sustinut concerte in America, Germania, Spania, Italia, Franta, Ungaria.
Sustine concerte in sali de spectacol, dar are si un gen de intilniri ale sufletului, de neuitat, in case de copii, spitale, aziluri de batrini, parcuri, si in care, de multe ori, a avut-o alaturi pe Geta Heimerl.Pe Gheorghe Iovu, il puteti gasi pe: http://www.gheorgheiovu.com/, http://www.gheorgheiovu.ro/

Asociatia Young Goldfish urmareste consilierea, formarea si integrarea profesionala a tinerilor. Cu aproape 5 ani experienta, Young Goldfish a avut proiecte ca “Orient Express” (finantat de Fundatia Soros Romania), “Masuri Active de ocupare pe o piata a muncii in continua schimbare” (cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU), “Sustainable Lifestyle” si “Build Your Career Dream” prin Programul Tineret in Actiune – cursuri de formare cu 8 tari participante dar si proiectul “Urmeaza-ti Visul!” (sustinut printr-un grant de The Body Shop Foundation prin programul EMEA Grants). Acesta din urma urmareste cresterea accesului la educatie a copiilor si tinerilor cu deficiente de vedere.

Proiectul “Urmeaza-ti Visul” a inclus construirea unui studio de inregistrari audio la Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti, inregistrarea de carti audio cu ajutorul actorilor si voluntarilor nostri si numeroase evenimente de consiliere profesionala a tinerilor din licee normale si speciale din Bucuresti si Buzau.

Participarea Young Goldfish alaturi de elevii si absolventii de la Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti doreste sa demonstreze ca tinerii sunt cea mai importanta resursa a societatii noastre si ei reusesc numai prin ambitie, speranta si credinta in Dumnezeu pentru a-i putea ajuta si ei in viitor pe cei mai mici si mai slabi.

Mai multe detalii gasiti pe www.youngoldfish.ro

Evenimentul caritabil Inimi care Zidesc, incerca sa impulsioneze, pe toti cei dornici de a ajuta la continuarea construirii Bisericii Izvorul Tamaduirii, sa contribuie:

– fie material (prin utilaje si materiale de constructie)

– fie financiar prin donatii facute in cont: RON 2511.010308.5.37 deschis la CEC Bank sucursala Dorohoi, cod IBAN: RO 57 CECEBT 0236RON0049534

1 thought on “Inimi care zidesc: eveniment caritabil cu Geta Heimerl si Gheorghe Iovu”

  1. Ma bucur sa aflu despre un astfel de eveniment. Ma bucur ca-l putem intalni pe d-nul Gheorghe Iovu in Bucuresti. Domnia sa are o agenda f incarcata si este o onoare pentru noi ca a reusit sa-si faca timp si pentru acest eveniment caritabil. Cei prezenti chiar se vor bucura si de prezenta d-nei Geta Heimerl, un suflet care stie sa daruiasca cuvinte de leac si sa creeze stari pline de magie …iar ceilalti copii precis ca vor aduce intelesuri si pace sufletelor noastre. Chiar daca sunt copii cu dizabilitati, cu atat mai puternica este starea noastra de multumire catre ei. Sufletele lor curate vor imbogati acest eveniment deosebit. Multumim d-nei Violeta Tanasa pentru aceasta idee. La cat mai multe astfel de activitati.

Comments are closed.