Retragere de meditatie cu Claudiu Trandafir (Sahajananda)

Claudiu_trandafir21 – 23 iunie, Studioul Santosha • Str. N. Bălcescu nr. 11, interfon 01 • 0723 328 663 • Braşov

Dragi prieteni, vă invităm să celebrăm perioada solstiţiului de vară, apogeul luminii, cu trei zile consacrate introspecţiei şi meditaţiei sub ghidarea profesorului Sahajananda (Claudiu Trandafir).

În toate tradiţiile, solstiţiile şi echinocţiile sunt momente cu încărcătură aparte, de reconectare cu ritmul naturii şi de celebrare a miracolului vieţii noastre pe pământ. Ciclul naturii e privit ca o reflexie a ritmurilor vieţii sufleteşti. La solstiţiul de vară, când soarele ajunge în cel mai înalt punct de pe cer şi lumina e la apogeu, natura ne reaminteşte cu intensitate de propria noastră radianţă, de puterea de a fi fericiţi şi a ne exprima cât mai liber potenţialul.

Cea mai lungă zi a anului e considerată un punct de balanţă, de schimbare, un moment în care toate forţele stau în cumpănă – “solstiţiu” înseamnă, în traducere , “soarele stă”. E o zi a absolutului aflată sub semnul focului, simbolul Spiritului. La români, solstiţiul e sărbătorit în noaptea de Sânziene, când se aprind focuri mari pe culmi, replică terestră a soarelui. Se crede ca cine trece prin foc se purifică şi în întregul an care urmează va fi fericit şi ocrotit de neşansă.

Vă invităm la un ritual interiorizat în care să sărbătorim lumina din noi, să aprindem simbolic focul Inimii şi să ne reconectăm cu radianţa şi bogăţia ei inepuizabilă. Vor fi zile de retragere în care să lăsăm deoparte lumea cu atracţiile ei cotidiene ca să privim adânc în noi înşine, să ne cunoaştem în esenţă şi să găsim răspunsuri la întrebări fundamentale: cine suntem dincolo de faţetele schimbătoare ale personalităţii, ce ne animă, care e sursa unei fericiri durabile, ce înseamnă să rămânem conectaţi cu potenţialul profund al fiinţei noastre, să trăim cu şi din Spirit, din lumina Inimii.

Pe parcursul acestor zile vom respecta mauna, tăcerea nobilă recomandată în multe tradiţii contemplative ca una din premisele unei bune introspecţii. Vom explora metode de liniştire a minţii, atitudini corporale care susţin interiorizarea şi elemente meditative care ne conduc către Sine. Vom descoperi în ce fel practica meditaţiei ne deschide către mai multă libertate, iubire şi mulţumire necondiţionată în toate domeniile vieţii noastre.

Programul va fi coordonat de Claudiu Trandafir (Sahajananda), un om care şi-a dedicat viaţa transformării spirituale. Profesor de yoga şi meditaţie de peste 25 de ani, a creat şcoala contemplativă nondualistă Hridaya Yoga, devenită o comunitate internaţională foarte vie. Claudiu susţine retrageri şi cursuri de meditaţie în toată lumea – Europa, SUA, Canada, Thailanda, India, Mexic, Peru, Israel – inspirând sute de oameni să mediteze asupra întrebării “Cine sunt eu?” şi să se deschidă către revelarea naturii profunde a Inimii.

El va oferi recomandări practice şi prezentări pe mai multe teme, printre care:

 • Tehnici de liniştire a minţii folosind controlul respiraţiei
 • Adâncirea în meditaţie folosind două metode din tradiţia Mahamudra: “prinderea minţii agitate” şi “stabilizarea minţii în starea de linişte”
 • Semnificaţia Inimii Spirituale (Hridaya) şi a Sinelui (Atman)
 • Metoda de introspecţie şi transcendere a minţii discursive folosind întrebarea “Cine sunt Eu?” din tradiţia lui Ramana Maharshi
 • Principiile fundamentale de transformare spirituală prin care se face trecerea de la conştiinţa individuală la conştiinţa Unităţii
 • Formele de exprimare ale conştiinţei Unităţii în domeniul personalităţii: iubirea pură, impulsul către întregire, freamătul mistic, emoţia estetică, minunarea în faţa misterului Vieţii

Pentru cine:
Retragerea se adresează tuturor celor interesaţi de transformarea conştiinţei prin practica meditativă, indiferent de nivelul lor de experienţă.

Program:
vineri 21 iunie ora 17-21: noţiuni introductive, întrebări şi răspunsuri urmate de meditaţie
sâmbătă 22 iunie ora 9-20: meditaţii ghidate, prelegeri şi îndrumări pentru practica spirituală, şedinţe de hatha yoga (cu pauza de prânz şi pauze de confort)
duminică 23 iunie ora 9-18: la fel ca sâmbătă, plus împărtăşirea experienţelor şi discuţii despre temele prezentate

Sâmbătă şi duminică participanţii vor respecta mauna (nu vor vorbi).

Recomandări: ţinută lejeră, evitarea consumului de cafea, tutun şi alte stimulente.

Preţ:
250 lei pentru cei care se înscriu la întreg programul
150 lei pentru o zi de retragere (sâmbătă sau duminică)
Pentru cei care doresc, oferim la studio un prânz vegetarian nutritiv, pregătit după principiile alimentaţiei cu hrană vie, la preţul de 25 lei.

Locurile sunt limitate la 15 participanţi. Înscrieri până în data de 15 iunie.
Pentru rezervarea locului se plăteşte un avans de 50%.
Pentru înscrieri înainte de 5 iunie, se oferă o reducere de 10%.

3 thoughts on “Retragere de meditatie cu Claudiu Trandafir (Sahajananda)”

 1. Buna Ziua,

  Ma numesc Ina si m-ar interesa f mult sa particip la urmatoarea retragere de meditatie cu Claudiu Trandafir. Va rog mult sa imi spuneti daca se planifica in curind o retragere.

  Va multumesc anticipat,

  Ina

Comments are closed.