Workshop-uri de feminitate si sexualitate feminina

În ultimii ani am fost tot mai interesată de modul în care terapia poate să crescă vitalitatea, să aducă energie și poftă de viață. Deschidere. Emoții pozitive. Să nu fie doar despre a gestiona durerea și rănile trecutului, ci și despre a informa corpul și întreaga ființă cu senzații și trăiri plăcute – a (re)învăța să trăim mai plenar și cu bucurie existența.

Lucrând deseori cu femei in cadrul workshop-urilor de feminitate și sexualitate feminină, am observat constant cum este evitată tema sexualității în cabinet, iar atunci când apare, este însoțită de rușine. Mie însămi mi-a fost dificil să o aduc în propria mea terapie, cu mult timp în urmă. Prin educația primită, prin idealul cultural și religios în care am crescut și care vine cu reprezentarea intrinsecă că erotismul este imoral și antireligios, prin moștenirile transgeneraționale deseori nefericite primite de la femeile din familie, uneori prin traumele proprii născute în urma situațiilor de hărțuire, de abuz de putere sau abuz sexual, multe femei își trăiesc cu anxietate relația cu corpul și cu plăcerea trăită în corp. În urma experiențelor traumatice și în lipsă de suport, corpul nu mai este un loc safe, ci un spațiu plin de interdicții și nevoi antagonice, asociat cu judecată și rușine.

Femeile au nevoie de împuternicire, de informare sănătoasă și echilibrată asupra psihologiei dorinței feminine, de oblojit rănile trăite, de înfruntat prejudecăți care există nu numai în mediul exterior, ci le purtăm și înăuntrul nostru, deseori inconștient. Mi-am propus astfel să aduc mai multe resurse, conștientizare și suport în legătură cu sexualitatea feminină și cu felul în care ne manifestăm ca femei identitatea sexuală.

În atelierele terapeutice de feminitate, intenția mea este să:

  • aflăm că nu suntem singure în dificultățile legate de trăirea cu bucurie a sexualității feminine
  • eliberăm din rușine, prin împărtășirea propriilor experiențe
  • explorăm prin experimente cum se simte corpul în contact cu energia erotică, cum ne dăm permisiunea sau dimpotrivă, cum punem limite atunci când comportamentul celuilalt nu este potrivit pentru noi
  • ne desprindem de mesajele stereotipe cu care am fost crescute
  • vindecăm din traumele legate de contactul abuziv al altcuiva asupra propriului corp
  • trăim empatia și suportul hrănitor al grupului de femei, pe o temă care timp de generații a fost tabu între mame și fiice, între surori și de multe ori chiar și între prietene 

Iată mai jos un video cu informații despre ateliere de feminitate care cred că-ți vor fi utile: