Cristina Flueraș

cristina flueras psihoterapeutPrivind în urmă, zâmbesc cu uimire şi recunoştință Vieții, care a găsit cele mai ingenioase căi pentru a mă aduce mai aproape de cine sunt, în relație cu fiecare părticică din mine, în relație cu celelalte ființe, cuvântătoare sau necuvântătoare, în relație cu esența sacră pe care o împărtăşim şi din care suntem plămădiți cu toții. Oameni, momente, sincronicități – oglinzi uneori luminoase şi înălțătoare, alteori întunecate şi pline de durere. Am acceptat treptat că toate fac parte din mine. Am învățat că nu există intersecții întâmplătoare în viață şi că tot acest joc cosmic, acest puzzle de o incredibilă complexitate de trăiri şi înțelegeri este modul înțelept prin care existența însăşi îmi susține creşterea în acceptare şi iubire.

O vreme am poposit în lumea artei, pictând şi desenând, uneori scriind, dornică să mă exprim şi să mă cunosc. Această nevoie a rămas vie până astăzi şi o onorez făcându-i loc în viața mea, printre rolurile esențiale care mă împlinesc, cel de proaspătă mamă şi soție, şi cel de terapeut – toate în continuă creştere şi transformare :). Pictez şi scriu, pur şi simplu de dragul jocului şi din frumusețea momentului. Şi pentru că mă ajută să las relaxate frâiele minții analitice şi să mă cufund în spațiul sacru şi hranitor al Sinelui – miezul profund al fiecăruia dintre noi.

Acum mai bine de 7 ani, un moment de criză a spulberat, cum se întâmplă, întreaga construcție de credințe şi valori iluzorii, care-mi oferiseră până atunci un călduț confort. M-am trezit goală în fața întrebării esențiale: cine sunt şi ce caut aici? Dintr-o adâncă nevoie de sens, am început de atunci să experimentez – cursuri, workshop-uri, ateliere de dezvoltare personală, şcoli de formare transpersonală, de psihoterapie individuală şi de grup. Lucrul cu respirația conştientă, tehnicile de conştientizare corporală, explorarea cu ajutorul sunetelor sacre, a viselor şi a conținuturilor conştiinței, toate au venit către mine cu daruri şi cu vindecare la nivel de corp-minte-suflet. Am aflat că Prezența – atenția extinsă asupra trăirilor, senzațiilor corporale şi gândurilor ataşate experienței – aduce Conştiență. Iar Conştiența este miezul prețios al oricărei transformări. Şi da, deseori asta cere curaj şi responsabilitate, răbdare şi multă compasiune față de sine, în primul rand, şi apoi față de cei cu care intru în contact. Compasiune pentru momentele de derută, pentru căderi şi stagnări, pentru limitările condiționate pe care învăț să le identific şi să le topesc într-un întreg armonios.

Treptat, am început să susțin procesul altora de descoperire de sine şi mă simt onorată şi binecuvântată ori de câte ori sunt martora schimbărilor profunde a celor ce se lasă, cu încredere şi curaj, în propriul proces de vindecare. Primesc din aceste întâlniri cel putin la fel de mult pe cât ofer, pentru că am înțeles de mult că nu există creştere pur individuală, ci că ne descoperim şi ne împlinim împreună, fiind oglinzi conştiente şi iubitoare unii pentru alții.

Te invit aşadar şi pe tine, oriunde ai fi, să trăieşti conştient – în acord cu cine eşti şi cu ce alegi să manifeşti în lume! Căci lumea capătă sens şi înfloreşte prin fiecare dintre noi.

Cristina Flueraș – psiholog, psihoterapeut Gestalt autonom (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociatia de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. Module de formare în metoda Constelatiilor Sistemice. Facilitator workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucuresti).