Cristina Flueraș

cristina flueras psihoterapeut

Se împlinesc 12 ani de când țin grupuri terapeutice și mi-am dedicat în totalitate munca și suportul oamenilor care simt nevoia să fie bine cu ei înșiși și să aibă relații mai armonioase. Sunt psihoterapeut autonom Gestalt și aduc în serviciul oamenilor cu care lucrez o abordare holistă asupra sănătății și echilibrului ființei ca întreg.

Drumul meu nu a început ca psihoterapeut, deși iubirea și atracția pentru psihologie o am încă din perioada pubertății. Prima jumătate a vieții mele am trăit-o în lumea artei, studiind Pictura la Facultatea de Arte Plastice din București, explorând cu sete lumea interioară și conexiunea cu “celălalt” și cu complexitatea spațiului social și cultural în care trăiesc prin exprimare artistică. Pictam și desenam, deseori scriam – era terapeutic, deși nu știam asta atunci – dornică să mă cunosc. Această nevoie de Artă și Frumos a rămas vie și esențială pentru mine până astăzi, iar în prezent aduc mijloacele creative de explorare terapeutică și în beneficiul oamenilor cu care mă conectez în cabinet, în sesiunile individuale sau de cuplu, în grupurile de terapie și în cadrul taberelor terapeutice pe care le-am creat.

Drumul către psihoterapie a început acum mai bine de 14 ani, când un puternic moment de criză a reactivat vechi răni ce căutau, pe atunci inconștient, vindecare. Dintr-o adâncă nevoie de sens, am început de atunci să experimentez cursuri și workshop-uri ce reuneau dimensiunea spirituală cu cea psihoterapeutică, pentru a găsi moduri concrete de vindecare și regenerare psihică. Am explorat cu ajutorul sunetelor sacre, cu tehnici de conştientizare corporală și respirație conștientă, cu tehnici și călătorii șamanice, am lucrat conștient cu propriile vise în diferite abordări. Așa au venit natural, inițial doar din nevoia mea profundă de autocunoaștere, Facultatea de Psihologie, formarea în Terapii Transpersonale – Respirație Holotropică și Respirația Inimii, formarea în psihoterapie Gestalt, formarea în Constelații Familiale, masteratul în Hipnoză și Psihologie Clinică. Din pasiune și din respect pentru oamenii ce se lasă cu încredere în procesul lor de cunoaștere de sine alături de mine, continui să învăț și să caut noi moduri de a aduce suport hrănitor și eficient, așa că studiez cu entuziasm în prezent o formare complementară de Psihoterapie prin Dans și Mișcare.

În ultimii 5 ani, o parte importantă a muncii mele este dedicată femeilor și relației acestora cu corpul, cu plăcerea, cu energia Erosului, care atunci când este hrănită și lăsată să înflorească, vine cu vitalitate, libertate de creație și relații armonioase. Sunt multe motive pentru care o femeie ajunge să inhibe sau să trăiască nesănătos exprimarea sa erotică, deseori în detrimentul sănătății și relațiilor sale cu lumea. Așa că parte din rolul meu este să aduc mai multă conștientizare, informare, normalizare și suport femeilor în relație cu propria lor feminitate.

Munca mea este dedicată persoanelor, cuplurilor și grupurilor terapeutice aduse împreună de intenția de a dezvolta o mai bună inteligență emoțională și relațională, pentru de a genera bucurie, vitalitate și sens în viața lor.

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut autonom Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. Master în Psihologie Clinică, Hipnoză și Terapii Scurte (Universitatea Titu Maiorescu). Formare în metoda Constelațiilor Sistemice (Familiale), cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti) și de ateliere dedicate femeilor și relației acestora cu propria feminitate. Lucrează în cabinet în sesiuni individuale, de cuplu și cu grupuri terapeutice. În ultimii 12 ani a ținut numeroase grupuri de terapie și tabere de autocunoaștere, pentru efectul lor profund vindecător.