Workshop EROS și VITALITATE – București – grup terapeutic pentru femei

Workshop EROS și VITALITATE – București
grup terapeutic pentru femei, cu psihoterapeut Cristina Flueraș
20 ianuarie 2024

Dragă Femeie,

am decis să reiau acest atelier foarte drag mie, pe această temă importantă care este relația noastră cu Erosul – sursă de vitalitate și de sănătate pentru sine și pentru cuplu.

Te invit cu bucurie așadar într-un grup terapeutic, în cadrul căruia să explorăm împreună cum ne dăm voie să trăim plăcerea și cum ne raportăm la energia noastră creativăenergia erotică.

În toate grupurile pe care le-am ținut pe această temă, invariabil a fost prezentă RUȘINEA, ca emoție frecventă pe care o trăiește o femeie când vorbește despre propriile ei dorințe, fantezii, vise și nevoi erotice. Vocea rușinii este cea care spune: este ceva greșit în ființa ta – ceva ciudat / nepotrivit / vulgar / pervers / prea-nu-știu-cum – de simți sau vrei asta. Vocea rușinii este deseori atât de tăcută, încât nici nu realizăm că este acolopentru că rușinea ascunde. Rușinea reduce la tăcere, până într-atât încât nevoia adoarme undeva în adâncul psihicului, ca un mușchi ce se atrofiază dacă nu este folosit.

Iar o nevoie refulată poate opri manifestarea vitalității naturale, în unele cazuri până la depresie. Nu s-a vorbit suficient de mult în spațiul psihoterapiei de efectul extrem de binefăcător al experimentării trăirilor sexuale – chiar și doar la nivelul imaginației active – ca antidot împotriva depresiei.

O altă cale pe care o poate lua erotismul unei femei, atunci când au existat traume în trecut – și abuzul de putere și cel sexual au făcut și încă fac parte, din păcate, din moștenirea noastră colectivă – este trăirea sexualității în mod compulsiv, fără limite sănătoase și în lipsa unui sentiment de securitate interioară și de iubire de sine. Este drumul dureros al retraumatizării.

Te invit așadar să găsești calea ta, calea sănătoasă pentru tine în relație cu propriul erotism, cu energia ta vitală. Vom avea exerciții, unele în perechi sau de grup, dedicate contactului cu corpul, cu senzațiile prezente în el, cu emoțiile și cu imaginația noastră, cu reprezentările moștenite și pe care avem nevoie să le actualizăm, legate de ceea ce înseamnă să fim în această lume ființe sexuale – femei.

Acesta va fi un atelier terapeutic cu și pentru femei, în care:
* să aflăm că nu suntem singure în dificultățile legate de trăirea cu bucurie a sexualității
* să eliberăm din rușine, prin împărtășirea propriilor experiențe
* să explorăm prin experimente cum se simte corpul în contact cu energia erotică, cum ne dăm permisiunea sau dimpotrivă, cum punem limite atunci când comportamentul celuilalt nu este potrivit pentru noi
* să ne desprindem de mesajele stereotipe cu care am fost crescute
* să vindecăm din traumele legate de contactul abuziv al altcuiva asupra propriului corp
* să trăim empatia și suportul hrănitor al grupului de femei, pe o temă care timp de generații a fost tabu între mame și fiice, între surori și de multe ori chiar și între prietene

Te aștept cu drag!

Cristina

Program:
Sâmbătă, 20 ianuarie: 10.00-19.00

Locul desfășurării: Str. Leonte Anastasievici nr. 36, București (zona Cotroceni)

Cost: 450 lei

Înscrierea se face în urma achitării plății și în limita locurilor disponibile – maxim 18 participante.
Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro
Whatsapp: 0723335105

Facilitator: Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut specialist Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. În prezent, urmează cursurile de Master în Psihologie Clinică, Hipnoză și Terapii Scurte (Universitatea Titu Maiorescu). De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale, de cuplu sau de grup. În ultimii 13 ani, a ținut numeroase tabere de autocunoaștere și grupuri de terapie, pentru efectul lor profund vindecător.
Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro