Workshop EROS și VITALITATE – grup terapeutic pentru femei

Workshop EROS și VITALITATEgrup terapeutic pentru femei
Sâmbătă, 21 ianuarie, București
cu psihoterapeut Cristina Flueraș

Acesta va fi un atelier terapeutic cu și pentru femei, în care:
* să aflăm că nu suntem singure în dificultățile legate de trăirea cu bucurie a sexualității
* să eliberăm din rușine, prin împărtășirea propriilor experiențe
* să explorăm prin experimente cum se simte corpul în contact cu energia erotică, cum ne dăm permisiunea sau dimpotrivă, cum punem limite atunci când comportamentul celuilalt nu este potrivit pentru noi
* să ne desprindem de mesajele stereotipe cu care am fost crescute
* să vindecăm din traumele legate de contactul abuziv al altcuiva asupra propriului corp
* să trăim empatia și suportul hrănitor al grupului de femei, pe o temă care timp de generații a fost tabu între mame și fiice, între surori și de multe ori chiar și între prietene

invit într-un grup terapeutic de femei, în cadrul căruia să explorăm împreună relația, deseori controversată, pe care o avem cu erotismul și cu energia noastră creativă – energia erotică. În toate grupurile pe care le-am ținut pe această temă, invariabil a fost prezentă RUȘINEA, ca sentiment pe care îl trăiește o femeie când vorbește despre propriile ei dorințe, fantezii, vise și nevoi erotice. Vocea rușinii este cea care spune: este ceva greșit în ființa ta – ceva ciudat / nepotrivit / vulgar / pervers / prea-nu-știu-cum – de simți sau vrei asta.

Pe lângă lipsa de suport la nivel social în legătură cu manifestarea energiei erotice a unei femei, sexualitatea feminină poate fi reprimată ca semn de protecție în urma traumelor, în mod special a abuzurilor sexuale, negate și tratate cu indiferență de generații întregi. Multe dintre aceste abuzuri au avut loc în mediul familial sau de către persoane apropiate, investite cu încredere. Sunt traume tăcute, ascunse, pentru că nu a existat acolo niciun adult care să poată proteja de o asemenea durere dramatică. Când tot mediul acceptă o realitate ca parte din normalitate, nu rămâne decât posibilitatea disocierii de această “nevoie rea”, “vinovată” pentru atâta suferință și senzații contradictorii în corp. Atâta timp cât nu există suport extern și apoi intern pentru exprimarea și eliberarea psiho-emoțională a energiei traumei, pentru o femeie există doar două variante, ambele asociate cu somatizări: refularea dorinței sexuale sau dimpotrivă, exacerbarea ei, trăirea actului sexual într-un fel compulsiv, fără granițe sănătoase, ce reactivează și redeschide calea către retraumatizare.

Vom căuta împreună un mod mai sănătos de a cultiva relația cu propria sexualitate, prin exerciții în perechi sau de grup, dedicate contactului cu corpul, cu senzațiile prezente în el, cu emoțiile și cu imaginația noastră, cu reprezentările moștenite și pe care avem nevoie să le actualizăm, legate de ceea ce înseamnă să fim în această lume ființe sexuale – femei.

Vă aștept cu drag!

Cristina

Program: Sâmbătă, 21 ianuarie, 10.00-19.00
Cost: 400 lei

Adresa: str. Dr. Leonte Anastasievici nr. 36, București (zona Cotroceni)

Locuri limitate la 16 participante.

Înscrierea se face în urma achitării plății, în limita locurilor disponibile.

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro, 0723335105

Cristina Flueraș este psiholog clinician și psihoterapeut autonom Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. Master în Psihologie Clinică, Hipnoză și Terapii Scurte (Universitatea Titu Maiorescu). Formare în metoda Constelațiilor Sistemice (Familiale), cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti) și de ateliere dedicate femeilor și relației acestora cu propria feminitate. Lucrează în cabinet în sesiuni individuale, de cuplu și cu grupuri terapeutice. În ultimii 12 ani a ținut numeroase grupuri de terapie și tabere de autocunoaștere, pentru efectul lor profund vindecător.