Active Dreaming: Workshop de lucru cu visele la Drumul spre Centru

active-dreamingSambata, 2 martie 2013, orele 10.00 – 19.00, Strada Dumitru Cariagdi nr 7 (zona piata Muncii), Bucuresti

”Visatul poate fi doar trait ca experienta directa. Nu inseamna numai sa ai vise in somn. Nu inseamna nici sa visezi cu ochii deschisi, sa-ti doresti sau sa-ti imaginezi ceva. Prin intermediul visatului putem percepe alte lumi.” – ( Carlos Castaneda, ”Arta Visatului”)

”A fost doar un vis.” Crezi ?

De ce un workshop de lucru cu visele ?

Visele. O resursa fabuloasa de vindecare, ghidare si creativitate, visele ne conecteaza la campul de dincolo de mintea diurna si aduc informatii pretioase despre noi insine si despre relatii, solutii proaspete la ”probleme” cotidiene si o perspectiva noua asupra vietii in general. Jung, Mircea Eliade sau Joseph Campbell au fost doar cativa dintre cei care au intuit importanta uriasa a viselor, au lucrat cu ele, au descoperit dimensiunea lor transpersonala si au navigat in universul vast al miturilor – miturile, intim legate de ”Timpul Visatului” despre care vorbesc aborigenii si nu numai.

Ce este Active Dreaming ?

Este o sinteza originala care imbina o metoda moderna de lucru cu visele cu tehnici samanice din vechime, creata de Robert Moss (fondator al Robert Moss School of Active Dreaming, www.mossdreams.com)

”Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor spontane din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss

Ce vom face ?

– vom invata metoda ”Fulger” de lucru cu visele, o metoda de baza in Active Dreaming, care iti da posibilitatea sa descifrezi mesajele aduse in dar de vise, sa actionezi in sensul aducerii energiei visului si sa accesezi resurse nesfarsite de creativitate si spontaneitate.
– vom exersa visarea lucida samanica si ne vom imbarca in calatorii ghidate
– vom invata sa recunoastem elementele precognitive din vise
– vom exersa intoarcerea in spatiul unui vis si vom fi exploratori dar si ghizi
– vom desena, ne vom juca de-a Sincronicitatea si vom invata despre puterea vindecatoare a viselor

Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si deschidere. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Daca visezi si daca nu visezi, atelierele de Active Dreaming sunt pentru tine. Daca visezi, o sa inveti sa lucrezi in mai multe feluri cu visele tale si o sa-i poti invata si pe altii sa faca asta; daca nu visezi s-ar putea sa (re)incepi sa visezi sau sa-ti dai seama ca de fapt visai si pana acum, atata doar ca nu-ti aminteai…

Unde poti sa aplici ce inveti aici ?

Oriunde ! La servici, daca ai nevoie de idei noi si puncte de vedere…proaspete; in relatii (cu ceilalti, cu copiii tai si cu tine insuti) daca vrei sa intelegi mai bine ce se petrece; in orice proiect pentru care ai nevoie de creativitate, flexibilitate, joaca si idei originale.

Cost: 180 lei (150 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse)

Inscrieri: INSCRIEREA SE FACE DOAR PE MAIL INFO@DRUMULSPRECENTRU.RO si implica achitarea a 50 % din suma  inainte de eveniment.

Facilitatori:

Cristina Craciun – psiholog, terapeut transpersonal, artist vizual
Cristina este psiholog si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Este psihoterapeut in formare in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie Romania), in formare in metoda Constelatiilor Familiale (Jutta Ten Herkel). Facilitator workshop-uri de creativitate prin pictura (Facultatea de Arte Plastice Bucuresti).

Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania.
De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). Formare in terapie craniosacrala.
Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing.

Leave a Comment