Active Dreaming – workshop de lucru cu visele

Ce este Active Dreaming?

Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor sponatne din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss
(www.mossdreams.com)

In primul rand, Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si imaginatie. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

A trai constient inseamna a accepta provocarea de a crea, adica a trece dincolo de scenarii vechi si a aduce ceva nou in aceasta lume.

Asadar, in aceasta seara-experiment, vom invata cum sa fim mai aproape de visele noastre si cum sa le invitam sa ne impregneze realitatea. Vom exersa intoarcerea in spatiul unui vis despre care vrem sa aflam mai multe si vom fi exploratori dar si ghizi. Vom desena si ne vom juca de-a Sincronicitatea, si vom sti sa cerem si sa urmam indicii. Vom descoperi ca visele pot fi porti catre alte universuri si o sursa inepuizabila de inspiratie.

Workshop-ul se va desfasura miercuri, 12 Septembrie, 18.30 – 22.00 la Fabrica de tango, Str. Vulturilor nr. 31, Bucuresti.

Costul workshopului: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse).

Pentru inscrieri: Ana Maria Stefanescu, trainer, terapeut transpersonal, Dream Teacher – 0723.473.059, ana_radu@hotmail.com / Cristina Craciun, psiholog, terapeut transpersonal – 0723.335.105, cris_craciun@yahoo.com

Leave a Comment