Atelier de constelatii familiale cu Lorena Sofia Mardale: 18.05

lorenaSambata 18 Mai, intre orele 11:00-18:00, Bucuresti (Locatia va fi anuntata participantilor)

Suntem si ramanem pentru totdeauna conectati cu familia noastra de origine, cu parintii si fratii nostri dar si cu toate generatiile dinaintea lor. Apartenenta la constiinta mai mare a familiei nostre vine cu daruri de pret si uneori si cu mosteniri mai vechi ce ne afecteaza in viata noastra de zi de zi.

Constelatiile sistemice (familiale) ajuta la a aduce vindecare in constiinta familiei, astfel incat toti cei plecati de printre noi sa fie integrati si recunoscuti, iar cei ramasi sa se elibereze de ceea ce nu le apartine, reusind astfel sa isi gaseasca linistea pentru a-si trai propria viata si a-si gasi propria cale.

Metoda constelatiilor este o forma de terapie de grup care are potentialul de a opri suferinta si nefericirea ce se perpetueaza de-a lungul generatiilor. De cele mai multe ori suferinta noastra este legata in mod direct de evenimentele din trecutul familiilor noastre si de actiunile stramosilor nostri.

Bert Hellinger, fondatorul acestei metode, a observat ca multi dintre noi preluam in mod inconstient pattern-uri familiale distructive ce se manifesta sub forma anxietatii, depresiei, furiei, vinovatiei, singuratatii, alcoolismului sau a bolii si facem asta ca o manifestare a apartenentei si loialitatii noastre la sistemul nostru familial.

Din iubire, un copil isi va sacrifica adesea interesele personale antrenandu-se inconstient in incercarea fara sorti de izbanda de a diminua suferinta unui parinte sau a unui alt membru al familiei, cazand prada iluziei ca daca sufera impreuna cu acestia sau in locul lor, ii va putea salva. In acest fel „copilul” (fiecare dintre noi continuam sa fim copiii parintilor nostri, indiferent ce varsta avem) nu isi asuma propriul destin, nu isi gaseste locul si calea in propria viata, intampinand dificultati relationale, profesionale, somatice etc. Intalnim adesea situatii de genul: mama depresiva – fiica depresiva; tata alcoolic – fiu alcoolic; dificultatile relationale ale parintilor oglindite de catre copii in viitoarele lor relatii de cuplu etc.

Constelatiile familiale ne permit sa oprim aceste pattern-uri si in acest fel sa putem duce o viata mai fericita, mai sanatoasa si mai implinita.

Cum se lucreaza

Persoana care doreste sa lucreze o problema cu care se confrunta (fie ca tine de dificultati de relationare, o problema profesionala, o suferinta fizica sau emotionala sau pur si simplu o situatie care ii apare in mod repetitiv in viata de zi de zi) este invitata de catre facilitator sa spuna cateva lucruri despre problema respectiva; este intrebata apoi despre familia de origine, fapte importante care au marcat destinul familiei (morti premature, accidente, pierderi, divorturi, suferinte fizice sau psihice). Sunt importante faptele si nu perceptiile persoanei sau ale sistemului familial despre un anumit membru al familiei.

Impreuna cu facilitatorul, persoana va formula o intentie de lucru, ce anume si-ar dori sa obtina ca urmare a lucrului in constelatie, dupa care va alege din randul grupului de suport reprezentati pentru anumiti membri (mama, tata, frate/ sora, bunici/ strabunici) sau elemente ale sistemului care au legatura cu problematica respectiva. Pot fi alesi reprezentanti pentru persoane cat si pentru concepte abstracte, cum ar fi credinta, curajul, infidelitatea etc.

Reprezentantii vor fi pozitionati intuitiv in spatiu de catre client si in scurt timp vor incepe sa simta diferite senzatii/ sentimente si impulsuri care nu le apartin lor, ci celor pe care ei ii reprezinta. Prin dinamicile ce vor lua nastere intre reprezentati, vor iesi la suprafata informatii relevante privind problematica persoanei care lucreaza si cu ajutorul facilitatorului se vor crea acele miscari si schimburi intre membrii constelatiei care sa produca un pas catre vindecare, sa restabileasca echilibrul si ordinea fireasca in sistem.

Facilitator: Lorena Sofia Mardale, psihoterapeut specializat in hipnoza ericksoniana si metoda constelatiilor familiale (http://lumeasofiei.wordpress.com/despre-mine/)

Investitie: 100 RON pentru persoanele care isi vor lucra propria constelatie/ 50 RON pentru cei ce vor face parte din grupul de suport.

Asigurarea participarii se va face prin e-mail la lorena.mardale[at]gmail.com sau telefon 0723468059.

Leave a Comment