Barbatul – razboinicul modern: workshop cu Vernon Foster

Vernon FosterVernon Foster va sustine pe 13 si 14 octombrie la Centrul Chemarea Sufletului un workshop destinat barbatilor.Workshop-ul Barbatul – razboinicul modern ofera o perspectiva nativ americana asupra rolului barbatului in societatea contemporana.

“Războinicii nu sunt ceea ce credeți voi despre războinici. Războinicul nu este cineva care luptă, deoarece nimeni nu are dreptul să ia o altă viață. Războinicul, pentru noi, este acela care se sacrifică pe sine pentru binele celorlalți. Îndatorirea sa este să aibă grijă de bătrâni, de cei fără apărare, de aceia care nu se pot descurca singuri, și mai presus de toate de copii, viitorul umanității.“ – Sitting Bull (c. 1831 – 1890)

De-a lungul istoriei, rolurile bărbatului s-au schimbat pentru a se adapta la mediul înconjurător în schimbare și la atitudinea din jurul lui. Imaginea și percepția de a fi o figură puternică și dominatoare a fost transmisă din generație în generație. Acest fapt duce adeseori la un bărbat puternic, însă lasă puțin loc pentru expresiile sensibilității, astfel bărbatul devenind un războinic neînfricat, căruia nu îi pasă foarte mult de dușmanul său. Chiar dacă dușmanul este el însuși. Acest fapt se reflectă asupra modului în care el se tratează pe sine, dar și pe ceilalți, adeseori partenera de viață sau cei dragi lui.

Bărbatul nativ american se considera un războinic cu toate atributele sale fizice. El se considera protector și vânător. Însă acest lucru nu știrbea cu nimic din sensibilitatea sa în timpul perioadelor mai grele și ale încercărilor poporului său.

În cultura nativ americană echilibrul a fost punctul central al tuturor lucrurilor. Acest fapt se aplica și la cele două polarități – masculin și feminin. Bărbatul avea rolul său – adeseori acela de războinic sau de cap al societății sau de lider al tribului său. Femeia avea și ea rolul ei – care era definit prin feminitatea ei, însă care nu diminua cu nimic în ochii tribului ei calitatea ei de individ puternic. Popoarele native înțelegeau faptul că atunci când cele două jumătăți ale cercului se unesc, doar atunci ele pot crea un cerc complet.

La workshop se vor folosi metode de vindecare nativ americane pentru a susține în acest proces. De asemenea, vom atinge și multe alte subiecte cum ar fi abuzul de alcool și droguri, problemele domestice, traumele din copilărie și multe alte subiecte care ar putea influența modul în care bărbatul își trăiește viața. Cei care vor participa vor primi metode pentru a vă intra în putere cu ajutorul ceremoniilor și exercițiilor care vor permite înțelegerea vor da putere adevăratei forțe masculine.

Workshop-ul se va desfasura pe 13 si 14 octombrie intre orele 10:00 si 18:00 si va costa 150 de euro. Avansul de 50 de euro trebuie achitat pana pe 5 octombrie.

Pentru inscrieri: la telefon 0741216141 – Cristina Stănescu sau email: chemareasufletului@yahoo.com.

Leave a Comment