Boluri tibetane cu Joel SIlva la Centrul Shakti

boluri tibetaneDuminica – 25 noiembrie 2012, ora 13:00 la Centrul Shakti (Bucuresti, Str. Nicolae Beldiceanu nr. 7, (intrarea din Stanislav Cihoschi), Sector 1,)

“Sunetul bolului cantator atinge ce e mai profund in noi. Face sufletul sa vibreze. Sunetul risipeste tensiunile si elibereaza energiile creatoare.”(Peter Hess)
Bolurile tibetane (sau bolurile cantatoare) sunt instrumente muzicale utilizate de sute de ani in Orient ca suport sonor in timpul meditatiilor si rugaciunilor din practica religioasa buddhista.
Prin lovire cu un bastonas din lemn, acestea produc sunetul primordial – OM – despre care se spune ca a stat la baza Creatiei.

Ele produc deci sunete in armonie cu vibratiile acestor sfere ceresti si transmit aceste vibratii atat celor care le suna, cat si celor care le asculta. Ceea ce rezulta este o adevarata simfonie pentru trup si suflet, se creeaza o armonie la nivelul fiecarei celule. Astazi, bolurile tibetane nu sunt utilizate doar in practicile religioase budiste, ci si in terapia prin sunet sau tratamente individuale. Gratie unui spectru larg de armonii, precum si sunetelor naturale ale bolurilor cântatoare, masajul sonor actioneaza in mod global asupra corpului, sufletului si spiritului, permitând atingerea rapida a unei stari de relaxare profunda, explicabila prin faptul ca sunetele se adreseaza direct echilibrelor fundamentale ale fiintei umane.
Potrivit metafizicii orientale, omul a fost creat prin sunet, in consecinta, este el insusi un sunet. Corpul uman este un complex de vibratii. Organele sanatoase au o frecventa armonioasa, pe cand cele bolnave, o frecventa dereglata.
Bolurile se pot plasa pe abdomen, pe piept, sau pe diverse parti ale corpului.
Vibratiile bolului se transmit in profunzimea zonei in care este asezat, pe corp sau langa corp. Intr-o terapie individuala se folosesc in general de la 3 la 12 boluri, iar in terapia de grup se pot folosi mai multe. Una din terapiile cele mai frecvente este cea cu 7 boluri plasate pe cele 7 chakre ale corpului. Vibratiile lor patrund in adancimea corpului, masand in profunzime celulele si armonizand in acelasi timp chakrele prin punerea in rezonanta cu cele 7 planete.
Sunetele generate de bolurile tibetane au efecte benefice in special asupra sistemului nervos central, deoarece vor genera in creier unde Alfa si Theta, putand produce vindecarea problemelor legate de insomnie si iritabilitate.
Iata cateva dintre efectele principale ale terapiei cu boluri tibetane:

 • relaxarea profunda
 • armonizarea tuturor celulelor corpului
 • armonizarea chakrelor
 • sincronizarea celor doua emisfere ale creierului
 • indepartarea blocajelor din meridianele energetice
 • eliminarea starilor de nervozitate
 • ameliorarea concentrarii
 • vindecarea insomniei
 • reactivarea propriului potential de vindecare
 • stimularea creativitatii
 • stimularea capacitatii meditative

Gratie unui spectru larg de armonii, precum si sunetelor naturale ale bolurilor cântatoare, masajul sonor actioneaza in mod global asupra corpului, sufletului si spiritului, permitând atingerea rapida a unei stari de relaxare profunda, explicabila prin faptul ca sunetele se adreseaza direct echilibrelor fundamentale ale fiintei umane.

Concertul va fi sustinut de Joel Silva.

Intrarea la acest eveniment costa 40ron.

Leave a Comment