Conferinta despre fericire la Bucuresti: 5-6 octombrie

conferinta-despre-fericire-banner_rectangle_300x250Pe 5-6 octombrie, la Universitatea Româno-Americană din București, Asociația Inițiativa pentru Fericire va organiza prima Conferință despre Fericire din Estul Europei. Cu 4 speakeri internaționali și o persoană publică ce urmează a fi anunțată, Conferința dorește să prezinte unele dintre cele mai recente descoperiri în materie de studiu al fericirii.

Fericirea a devenit un domeniu de studiu încă din anii 80, în prezent fiind o materie predată la universități de renume precum Harvard University, Stanford University sau Pennsylvania University. Știința care studiază fericirea și comportamentele comune ale persoanelor fericite este denumită psihologie pozitivă, iar părintele ei fondator este considerat a fi Martin Seligman.

Într-un studiu făcut de Gallup World Poll pentru Organizația Națiunilor Unite în 2012, România este cea mai nefercită țară din Uniunea Europeană, fiind surclasată la nivel mondial de state precum Kuwait, Vietnam, Myanmar sau Kosovo. Astfel, o Conferință despre Fericire pare bine venită în acest mediu.

Printre vorbitori se numără consultanți ai Guvernului Britanic sau ONU

Vorbitorii conferinței au în spate ani de experință în ONGuri sau organizații care promovează și studiază fericirea. Eiji Shimizu este producătorul Happy Movie, unul dintre cele mai aclamate documentare despre fericire din lume. Vanessa King este cofondatorul ONGului britanic Action for Happiness și una dintre puținele persoane care lucrează direct cu Martin Seligman, părintele fondator al psihologiei pozitive. Vanessa este, de asemenea, consilier în Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ajutându-i pe membrii guvernului să crească indicatorul pe care au început recent să-l monitorizeze: fericirea pe cap de locuitor.

Randy Taran este cofondatoare al ONGului american Project Happiness și membru de administrație în consiliul fundației Dalai Lama, iar Wenceslao Unanue este profesor de economie la o universitate din Chile, consultant pentru Guvernul Regal al Bhutanului (prima țară care își bazează deciziile economice pe nivelul de fericire al populației) și consultant ONU pentru probleme de economie bazate pe fericire și bunăstare.

Acestora li se vor alătura câțiva speakeri români: Hedi Hoka, doctor în pshilogie și leadership coach, Anca Ghinea, autoarea cărții „Arborele speranței”, Laura Ducu, regizor și trainer în comunicare, actorie și terapie prin artă, Florin Ghindă, trainer și fondatorul Româniapozitivă.ro, Mălina Chirea, cofondatoarea Asociației Inițiativa pentru Fericire și o persoană publică ce urmează să fie anunțată.

Programul este alcătuit din discursuri și workshopuri

Conferința, care se va întinde pe 2 zile, va cuprinde atât discursuri, cât și ateliere de lucru pe diferite teme conexe fericirii: Munca din pasiune, 10 soluții pentru o viață mai fericită, Tehnici pentru o viață împlinită, Secretele Fericirii și Noul model de dezvoltare a societății bazat pe fericire și starea de bine.

Programul Conferinței despre Fericire și informații despre bilete pot fi găsite pe site-ul conferinta.ipf.ro. Biletele sunt disponibile prin Eventim și în rețelele partenere: magazinele Orange, Vodafone sau Domo, librăriile Cărturești și Humanitas. Ele au prețuri pornind de la 175 RON pentru o zi de eveniment, iar membrii ONGurilor beneficiază de reduceri speciale.

Asociația Inițiativa pentru Fericire reprezintă o organizație non-guvernamentală care are ca obiectiv creșterea gradului de fericire al românilor. Organizația activează din septembrie 2012, desfășurând până în prezent peste 20 de evenimente la nivel național, la care au participat peste 3.500 de persoane interesate de dezvoltarea personală și despre factorii care îi pot ajuta să fie mai fericiți.

Leave a Comment