Creativitate prin pictura: Autoportret: Constelatia rolurilor tale in culoare

logo drumulsprecentruCine esti tu? Ce culoare esti?

Care este primul rol care-ti vine in minte?

Cu totii jucam roluri, in fiecare moment al vietii noastre. Unele ne reprezinta mai bine decat altele, le jucam cu usurinta, curgem prin ele natural, fara rezistente, fara dificultati. Altele ne provoaca, se cer echilibrate, necesita atentie si efort constant, constient, de parca sunt lectii de invatat aici.
Pot fi de asemenea roluri in care ramanem cramponati, tintuiti, ca si cum intreg suflul merge in acea directie, ca si cum nimic altceva nu poate face sens pentru noi.

Inspre ce roluri merge energia ta? In ce fel se armonizeaza ele in fiinta ta intreaga? Sunt oare parti din tine ignorate, adormite – parti in care energia vitala sta “conservata” din lipsa de incredere sau frica? Sunt poate parti ce-si cer dreptul la existenta, pentru o viata implinita, completa.

De ce prin culoare si pictura?

Culoarea inseamna vibratie, iar vibratia este energie. Energia transforma, alchimizeaza, desface noduri incalcite si elibereaza calea spre o curgere mai lina si plina de sens. Culorile vorbesc cu inconstientul – cu tot ce scapa constientei. Din acest motiv raspunsurile primite astfel sunt extreme de pretioase, caci culorile vorbesc intr-un alt cod, intuitiv, sincer, trecand de barierele mintii rationale si aducand mesaje din profunzimile fiitei, acolo unde adevarul a “cine sunt eu acum” este la el acasa.

Culorile vindeca – bucura, alina, relaxeaza, energizeaza, amplifica puterea de concentrare, intuitia sau deschiderea inimii. Culorile pot fi rotunde sau asimetrice, mari si mici, intepatoare sau delicate, dense sau transparente, nervoase sau adanc linistitoare…
Actul de a picta, de a EXprima – de a da o forma in exterior propriilor continuturi psihice, este terapeutic. Cand astern pe o suprafata realitatea mea interioara, aceasta se contureaza mai clar pe ecranul constiintei, devenind vizibila, tangibila, maleabila. Prima conditie pentru a vindeca sau schimba ceva este sa vad ce se intampla inauntrul meu.

Ce vom face?
Vom picta, ne vom juca, vom decupa si vom lipi roluri, forme si culori, le vom simti energia si o vom lasa sa ne vorbeasca, vom “negocia” cu propria constelatie colorata, astfel incat sa armonizam si sa aducem laolalta parti pretioase din noi insine.

Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti / pensionari / persoane cu venituri reduse)
Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii)

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

cu:
Cristina Craciun psiholog, terapeut transpersonal, artist vizual
Cristina este psiholog si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Este psihoterapeut in formare in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie Romania), in formare in metoda Constelatiilor Familiale (Jutta Ten Herkel). Facilitator workshop-uri de creativitate prin pictura (Facultatea de Arte Plastice Bucuresti).

Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania.
De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams).
Formare in terapie craniosacrala.
Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing.

Leave a Comment