Curs Tai Chi in Bucuresti: 13 forme – armonie-putere-centrare

tai chiSambata 24 noiembrie orele 9.30 – 18.00 ; duminica 25 noiembrie orele 10.00 – 12.00, la Sediul Daikomyo – bd. Sincai nr. 2 Bl. 4 sc 2 et 8 ap 63 Bucuresti

Forma de Tai Chi din sistemul Universal Tao al Maestrului Mantak Chia este uşor de învăţat: necesită  puţin spaţiu şi constă din numai 13 seturi de mişcări efectuate în 4 direcţii (ce se repetă de 6 ori, pe partea stanga si dreapta a corpului). Este o forma scurta, dar ea contine esenta miscarilor unei forme lungi. Datorita acestor avantaje, veţi învăţa mişcările cu uşurinţă şi totodată veţi începe să vă familiarizaţi cu înrădăcinarea şi structura internă a Tai Chi-ului.

Tai Chi-ul reprezinta una din cele mai eficiente modalitatati de aliniere si armonizare interioara. Mintea se linisteste si doar observa miscarile gratioase ale corpului, energia circula hranind toate structurile. Chinezii au inteles si ei acest lucru cu secole in urma si au dezvoltat Tai Chi-ul de la stadiul de arta martiala la ‘dansul de viata lunga’ – meditatia in miscare pentru armonizarea corp-minte-suflet-spirit.  Nu intamplator, in China, Tai Chi este practicat in fiecare dimineata, in aer liber in parcuri, de sute de oameni impreuna, ca un ritual de pregatire pentru activitatile zilnice.

In 1988, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat Tai Chi-ul ca fiind cea mai buna forma de practica pentru intretinerea corpului, ce duce la sanatatea fizica si mentala a celui care o executa. Tai Chi-ul reprezinta o adevarata “forma suprema de terapie pentru relaxare si echilibrare energetica” – un exercitiu pentru cresterea vitalitatii, centrarii, puterii si armoniei interioare.

Structura internă se referă la lucrul cu energia sau Chi-ul în fiecare poziţie; dezvoltarea ei este necesară pentru a practica în mod eficient. Este ceea ce conferă unicitate Tai Chi-ului şi îl deosebeşte de formele externe ale artelor marţiale.

Cheia unei practici eficiente este capacitatea de a transfera forţa pământului prin structura bine aliniată a corpului. Aceasta forţa, transmisă prin picioare, braţe şi de-a lungul coloanei vertebrale, întinde şi energizează tendoanele, muşchii, ligamentele şi articulaţiile. Acest lucru ne ajută să ne simţim înrădăcinati şi conectati la pământ într-un mod foarte concret. Corpul se mişca armonios, asemenea unui întreg unitar. Mintea se cufunda în inimă şi se odihneste în abdomen, devenind calmă şi limpede.

Cost : 120 RON.

Inscrieri la Marius Stan: Email : contact@lumeareala.ro, telefon 0724 560810.

Leave a Comment