Darurile Feminitatii: workshop dedicat exclusiv femeilor

543mystic.1joi, 19 Septembrie, 18.30-22.00, str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

Ce inseamna pentru tine sa fii femeie?
Care este adevarata putere feminina si care sunt darurile ei?
Cum poti sa iti locuiesti FEMEIA din tine in familie, in cuplu, in contextul social? 

Exista multe feluri de exprimare a feminitatii. Femeia ca si creatoare a universului, femeia ca mama hranitoare, femeia ca inteleapta tamaduitoare dar si ca vrajitoare razbunatoare, femeia ca zeita a sexualitatii si fertilitatii, femeia ca adanc mister al inconstientului, femeia ca patroana a apelor primordiale din care se naste constiinta. Arhetipul femeii virgine, al cotoroantei, al ursitoarelor ce vad printre valurile lumilor, al sirenelor seducatoare care conduc spre pieire, arhetipul nasterii si mortii, toate acestea sunt oglinzi ale feminitatii tin tine.

In aceasta seara vom trai si impartasi darurile feminitatii, conectate la sursa de creatie si de viata, miezul fiintei feminine – pantecul, izvorul datator de viata, izvorul creator de noi fiinte, de noi imagini si noi realitati, spatiu al senzualitatii tandre sau pasionale, spatiu moale si primitor, caci femeia este cea care primeste, contine, poarta in sine semintele vietii, le hraneste, le ocroteste si le da forma in lume.

Parintele Arsenie Papacioc spune ca “femeia inseamna imparateasa daruitoare”. Femeia – in crestinism simbolizata prin Maica Domnului – este cea care naste viata pe pamant: “Sfanta Fecioara Maria este femeia care a deschis portile fericirii, ale libertatii si ale vesniciei in lume.” Ea apare ca “izvor purtator de viata”, “fericit pantece”, “cea preamilostiva”, “cea plina de dar”, “bucuria tuturor celor necajiti”. Maria este principiul feminin al regenerarii fara ostenire, mama Gaia, pamantul ce ne sustine cu blandete nesfarsita, ne hraneste trupurile, ne oblojeste ranile prin darurile plantelor, ne descreteste fruntile ingandurate cand ne lasam sa privim si sa simtim splendoarea naturii, a intregului univers ce capata forma fizica.

In traditia nativilor americani, Prima Femeie a salutat Marele Spirit si pe Primul Barbat, spunand: “Copii, am venit sa ma abandonez voua si sa va aduc iubire”. Cand a venit seceta si foametea, vazandu-si copiii nefericiti, i-a cerut barbatului s-o taie in bucati, sa-i plimbe corpul pe camp, iar oasele sa-i fie ingropate in centrul campului. Dupa sapte luni, pamantul a devenit roditor, a aparut porumbul – trupul ei, iar in centru a aparut tutunul – simbolul pacii. Principiul regenerarii si al sacrificiului de sine pentru continuarea vietii este in esenta feminin, ca tot ceea ce tine de curgerea si transformarea formelor, a fiintelor intrupate, a naturii insasi.
Fiind insasi trupul pamantului, femeia are darul vindecarii – tamaduieste prin conectarea la propria sa natura – la Mama Gaia, prin plantele de leac, prin cantece si descantece, prin dans si in general, prin daruire de sine. Puterea feminina sta in blandetea cu care isi sporeste iubirea de oameni, continandu-i cu infinita rabdare si caldura.

Cum vom face?
In aceasta seara, sustinute de puterea vindecatoare a grupului, ce ne contine si sustine ca un uter primitor, ne vom abandona in voia apei creatoare din noi insine. Vom lucra in special cu cea de-a doua chakra, cu energia ei fluida. Ne vom deschide in prezenta sunetelor sacre specifice acestui spatiu, sunete din diverse traditii spirituale, a caror vibratie atinge sufletul, deblocheaza, aducand la suprafata si vindecand vechi stari emotionale sau relatii neincheiate ce ne impiedica sa manifestam in lume darurile feminitatii. Prin mantre, conectate la miscare, respiratie si prezenta si mai ales, prin oglinzile care ne suntem una alteia, aducem la suprafata frumusetea, caldura, senzualitatea, inspiratia, creativitatea, bucuria si iubirea – darurile zeitei prezente in fiecare dintre noi.

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).
Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 17 septembrie (inclusiv).

Facilitatori:

Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine).
In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

Cristina Flueras psiholog, terapeut transpersonal, artist vizual
Cristina este psiholog (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din Bucuresti) si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Cristina este psihoterapeut in formare in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie din Romania) si in formare in metoda transpersonala a Constelatiilor Sistemice (Familiale) (Jutta Ten Herkel – Marea Britanie).
Facilitator workshop-uri de creativitate si autocunoastere prin pictura (Facultatea de Arte Plastice,  Bucuresti).

Leave a Comment