Descoperă feminitatea şi masculinitatea cu Ashleigh şi Vernon Foster

Bucureşti, 5-7 aprilie 2013 (Centrul “Chemarea Sufletului” din București, str. Stefan Luchian (Pictor), nr. 13)  şi Iaşi, 12-14 aprilie 2013

vernon-foster-bucuresti

În cultura nativ americană echilibrul era punctul central al tuturor lucrurilor. Acest fapt se aplica și celor două polarități – masculin și feminin. Bărbatul avea rolul său – adeseori acela de războinic sau de cap al societății sau de lider al tribului său. Femeia avea și ea rolul ei – care era definit prin feminitatea ei, însă care nu diminua cu nimic în ochii tribului ei calitatea ei de individ puternic. Popoarele native înțelegeau faptul că atunci când cele două jumătăți ale cercului se unesc, doar atunci ele pot crea un cerc complet.

Realitatea vieții din zilele noastre este din păcate foarte diferită de cursul firesc al lucrurilor. Pe măsură ce vremurile se schimbă și totul se mișcă cu foarte mare viteză, atât bărbații cât și femeile au început să își redefinească rolurile în societate, ceea ca adeseori duce la întreruperea echilibrului natural al celor două polarități.

Adeseori femeile ajung să joace atât rolul de femeie cât și pe acela de bărbat, pe măsură ce tot mai multe femei devin mame singure, jucând ambele roluri pentru a le oferi copiilor lor o viață cât mai bună cu putință. De asemenea, efectele atâtor secole de patriarhat au pus mare amprentă pe viața femeii zilelor noastre, adeseori fiind foarte dificil pentru aceasta să își redefinească, sau mai bine zis să își găsească rolul în societate.

„Războinicii nu sunt ceea ce credeți voi despre războinici. Războinicul nu este cineva care luptă, deoarece nimeni nu are dreptul să ia o altă viață. Războinicul, pentru noi, este acela care se sacrifică pe sine pentru binele celorlalți. Îndatorirea sa este să aibă grijă de bătrâni, de cei fără apărare, de aceia care nu se pot descurca singuri, și mai presus de toate de copii, viitorul umanității.“ Sitting Bull (c. 1831 – 1890)

De-a lungul istoriei, rolurile bărbatului s-au schimbat pentru a se adapta la mediul înconjurător în schimbare și la atitudinea din jurul lui. Imaginea și percepția de a fi o figură puternică și dominatoare a fost transmisă din generație în generație. Acest fapt duce adeseori la un bărbat puternic, însă lasă puțin loc pentru expresiile sensibilității, astfel bărbatul devenind un războinic neînfricat, căruia nu îi pasă foarte mult de dușmanul său. Chiar dacă dușmanul este el însuși. Acest fapt se reflectă asupra modului în care el se tratează pe sine, dar și pe ceilalți, adeseori partenera de viață sau cei dragi lui.

Acestea sunt motivele pentru care este atât de important ca oamenii să regăsească echilibrul dintre masculin și feminin. Iar acest lucru poate fi realizat cu ușurință, dacă avem ca și suport sutele de ani de înțelepciune ale popoarelor indigene, care încă își pot aminti cum, cu ajutorul credinței, culturii și suportului comunitar, acest lucru poate fi adus la îndeplinire.

Bărbatul nativ american se considera un războinic cu toate atributele sale fizice. El se considera protector și vânător. Însă acest lucru nu știrbea cu nimic din sensibilitatea sa în timpul perioadelor mai grele și ale încercărilor poporului său.

Femeia nativ americană pe de altă parte este cea care care dă viață și o întreține cu dragoste și grijă. Ea, femeia este șira spinării tuturor națiunilor și oferă familiei și comunității ei atât forța cât și dragostea de care acestea au nevoie.

Acest workshop intenționează să le ofere atât bărbaților cât și femeilor un mediu sigur pentru a procesa și exprima situațiile cărora le sunt supuși, situații pe care le avem de înfruntat în societatea modernă.

Participanții vor lucra atât împreună – bărbații împreună cu femeile – cât și în grupuri separate (grup pentru bărbați și grup pentru femei).

Vom folosi metode de vindecare nativ americane pentru a susține în acest proces. De asemenea vom atinge și multe alte subiecte cum ar fi abuzul de alcool și droguri, problemele domestice, traumele din copilărie, violența în familie, modalitățile de a reveni la puterea noastră emoțională și spirituală, dar și multe alte subiecte care influențează modul în care bărbații și femeile își trăiesc viața.
Veți primi metode pentru a vă intra în putere cu ajutorul ceremoniilor, cântecelor și exercițiilor care vor permite înțelegerea și vor da putere adevăratei voastre forțe masculine și feminine.

Special pentru voi: În cadrul workshopului de la Bucureşti vor avea loc şi două ceremonii de saună de purificare – o ceremonie pentru femei, condusă de Ashleigh Foster şi o ceremonie pentru bărbaţi, condusă de Vernon Foster!

Costul cursului este de 200 €. Pentru cupluri se oferă o reducere de 30 €.

Pentru Bucuresti: înscrierea se face telefonic de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00 la numărul 0741.21.61.41 Cristina Stănescu sau pe e-mail: chemareasufletului@yahoo.com, iar pentru Iasi înscrierea se face pe e-mail  leac_pentru_suflet@yahoo.com. Mai multe detalii pe site-ul Spiritualitate Nativ Americana.

Leave a Comment