Despre Prajna Paramita Sutra la Seara de carte

Joi, 22 Noiembrie 2012, 19:00 – 21:00, Centrul Seeds for Happiness, sala Focus

Seara de carte aduna la Seeds for Happiness pe cei care vor sa creasca si sa evolueze, sa isi materializeze preocuparea pentru cunoastere si dezvoltare spirituala. Centrul este un loc unde oamenii se cunosc si se creeaza oportunitati pentru interactiuni sincere; un spatiu cald, primitor, care va asteapta la lectura si discutii.

Joi, 22 noiembrie incepand cu ora 19.00 va avea loc o editie speciala a Serilor de Carte, tema dialogului fiind cartea ce contine prima traducere romaneasca a textului Prajna Paramita Sutra, Sutra despre perfectiunea intelepciunii aparuta de curand la Editura Herald si recomandata de Seeds for Happiness.

Invitatul serii va fi Domnul Mircea Alin Tocaciu, traducatorul cartii, alaturi de care vor fi prezenti Domnii Aurelian Scrima, directorul Editurii Herald si Mihai Popa-Radu, fondatorul Centrului Seeds for Happiness.

Sunteti invitati sa adresati intrebari, discutia avand un caracter liber. In cadrul intalnirii puteti castiga, in urma unei tombole, un exemplar al cartii cu semnatura traducatorului.

Cartea va fi lansata in aceeasi zi la Targul de Carte Gaudeamus de la Romexpo incepand cu ora 17:00 la Standul Editurii Herald, doritorii fiind bineveniti la ambele intalniri.

Despre carte:„In buddhism, Prajnaparamita Sutra este considerata cea mai importanta si mai profunda Sutra. De altfel, este si singura care afirma acest lucru in continutul sau. Desi au fost traduse corolare ale acesteia, cum ar fi Tratatul despre Calea de Mijloc al lui Nagarjuna si numeroase carti scrise de practicanti ai buddhismului, care indica toate catre invataturile din Prajnaparamita Sutra, totusi, pana acum, acest text nu a fost tradus in limba romana.

Intelegerea buddhismului si de fapt a “lucrurilor” in general, nu poate avea loc fara a cunoaste cele Patru Adevaruri Nobile, Nobila Cale Octupla si invatatura despre natura lucrurilor – care este expusa in primul rand in aceasta Sutra.

Prajnaparamita Sutra nu trebuie parcursa ca un text filosofic, ca o simpla mostra a gandirii buddhiste, nu trebuie privita ca un trofeu sau ca ceva exotic. Ea indica atat natura lucrurilor, cat si modul prin care cineva poate sa o patrunda. Asa cum se spune in Sutra, toti cei care au atins cel mai inalt grad posibil de perfectiune a unei fiinte au recurs la aceasta perfectiune a intelepciunii.

Aceasta Sutra poate parea neobisnuita unora, dar ea este un mesaj, un indemn, o cale, o harta trasata de o fiinta care, eliberandu-se de suferinta si ignoranta, a ajuns la perfectiunea tuturor insusirilor si virtutilor.

Fiind cea mai profunda si mai importanta Sutra din buddhism, Prajnaparamita are cu siguranta si mesajul cel mai greu de inteles. Este putin probabil ca cititorul sa-l patrunda in totalitate trecand doar o singura data prin Sutra. Cu fiecare citire a Sutrei, intelegerea se aprofundeaza treptat, sensuri care scapa la inceput vor deveni mai limpezi si, din simpla expunere, ea poate deveni chiar o practica si un mod de a vedea.Alin Tocaciu.

Donatie sugerata: 15 RON. Aceasta suma este destinata exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice ale Centrului Seeds for Happiness, contributia facilitatorilor fiind pro-bono.

Inscrieri: E-mail: info@seedsforhappiness.ro; Telefon: 021 337 4822; Mobil: 0760 907 466 .

Leave a Comment