Invataturi si Initieri cu Dalai Lama, Tibet, 24 mai-11 iunie 2013

dalai_lama-tibetCalatoria initiatica se va desfasura in Dharamshala – India de Nord si are ca scop intalnirea cu Dalai Lama si participarea la Invataturile si Initierile oferite de dansul in aceasta perioada, in Templul principal Namgyal.

Dalai Lama este cel mai inalt grad spiritual in Tibet. Budistii din Tibet considera ca Dalai Lama este una din multiplele reincarnari ale lui Avalokitesvara. Prezentul Dalai Lama, al XIV-lea, este Tenzin Gyatso. Este privit cu mare respect de intreaga lume, dar este contestat de autoritatile chineze. In anul 1989, Dalai Lama a obţinut premiul Nobel pentru pace.

Dharamshala este destinatia cea mai apropiata de Tibetul propriu-zis, insa se afla pe teritoriul indian. Situat in statul Himachal Pradesh, la poalele muntilor Himalaya, Dharamshala este capitala Tibetului in exil si resedinta lui Dalai Lama. Este totodata locul in care Sanctitatea Sa ofera anual, in aceasta perioada, Invataturi si Initieri tuturor doritorilor, indiferent de nationalitatea sau religia acestora.

De asemenea, in Dharamshala se afla si conducerea politica si spirituala a tibetanilor budisti. Dharamshala este o destinatie populara nu doar pentru indieni ci si pentru turistii straini si, in particular, pentru toti cei care cauta salvarea spirituala.

Pe langa Invataturile si Initierile cu Dalai Lama, ne vom intalni cu mari maestri tibetani precum Karmapa, Komtrul Rinpoche si alti Lama tibetani.

Vom avea o intalnire privata cu Karmapa, al doilea om ca importanta in religia tibetana, dupa Dalai Lama. Karmapa Lama, liderul spiritual al ordinului Kagyu din budismul tibetan, este Marele Lama Tibetan, recunoscut ca reincarnarea descendentilor sai atat de catre Dalai Lama cat si de Guvernul Chinez (de la ocuparea Tibetului de catre Republica Chineza).

Vom vizita Institutul Norbulingka, Institut care s-a infiintat in scopul pastrarii culturii si a valorilor tibetane intacte si vii. Astfel, in Institut se sustin cursuri si training-uri in acest sens. De asemenea, Institutul se implica in educatie si in obtinerea locurilor de munca pentru tibetani; sustine protectia mediului inconjurator in care familiile si comunitatile tibetane pot prospera;  incearca sa creeze o punte internationala a valorilor tibetane pentru ca acestea sa-si poata lasa amprenta in arta si literatura universala!

Vom pasi pe taramurile sacre ale budismului, taramurile manastirilor, ale pesterilor de meditatie si ale templelor tibetane. Vom medita si vom participa la slujbele si ritualurile tibetane in locasuri sacre precum Manastirea Tashi JongManastirea oracolui lui Dalai Lama, Manastirea Tse Chok Ling (unde vom participa la o slujba speciala pentru grupul nostru – slujba pentru purificare karmica).

Vom primi consultatii medicale si astrologice in Institutul astro-medical Men Tsee Khang, renumit pentru rezultatele obtinute in tratarea pacientilor din intreaga lume. In Institut, toate tratamentele se fac numai cu plante, 100% naturale.

Vom vizita orasul Chandigarh – oras cunoscut pentru semnificatia sa nemaintalnita in istoria Indiei – este capitala pentru doua state in acelasi timp: Punjab si Haryana. Numele real al orasului este “fortareata lui Chandi”, Chandi fiind numele unei zeitati hinduse. Orasul este localizat la poalele muntilor Himalaya, in Nord – Vestul Indiei si se intinde pe o suprafata de aproximativ 114 km patrati.

Si, nu in ultimul rand, vom vizita si vom medita in unul dintre cele mai mari si mai frumoase Temple din lume, Templul Lotus din New Delhi.Templul este un renumit lacas de cult in Delhi, cunoscut sub denumirea populara de Templul Lotus, datorita formei sale asemanatoare unei flori de lotus, fiind un principal punct de atractie in Delhi. Constructia a fost finalizata in 1986 si serveste drept “Templu al Mamei” in “subcontinentul” Indian, atragand peste 50 milioane de vizitatori, ceea ce a facut din acest obiectiv unul dintre cele mai vizitate din lume. Monumentul a castigat numeroase premii pentru arhitectura si a fost prezentat in sute de articole.

Pretul calatoriei este de 1600 euro si include  biletele de avion, cazarea, taxele, viza, transportul local, initierile, cursurile. Transportul local este asigurat cu jeepuri Toyota si autocare cu aer conditionat.

La inscriere se achita un avans (500 euro) la agentia de turism First Class International – Bucuresti. Pe 13 martie vom avea intalnirea pentru cunoastere si alte discutii.

templul_lotusProgramul calatoriei este urmatorul :

Ziua 1 (24 mai 2013): Plecare din Bucuresti (aeroportul Otopeni).

Ziua 2 (25 mai 2013): Drumul spre Dharamshala.

Ziua 3 (26 mai 2013): Relaxare, timp liber in Dharamshala si plimbare la Cascada Baghsu si la Manastirea Zilkon. 

Ziua 4 (27 mai 2013): Intalnire privata cu Karmapa. Vizita la Institutul Norbulingka.

Ziua 5 (28 mai 2013): Vizita si meditatii la Manastirea Tashi Jong. 

Ziua 6 (29 mai 2013): Vizita in locuri sacre tibetane – manastirea oracolui lui Dalai Lama si Institutul tibetan astro-medical Men Tsee Chang.

Zilele 7 – 8 (30, 31 mai 2013): Invataturi, meditatii si discutii despre practici ale caii spirituale in centrele de meditatie Vipassana si FPMT (Centrul de meditatie Lama Yeshe).

Zilele 9 – 10 – 11 – 12 (1, 2, 3, 4 iunie 2013): Participare la Invataturile si Initierile lui Dalai Lama, la slujbele si ritualurile religioase din Templul principal Namgyal.

Ziua 13 (5 iunie 2013): Vizita, meditatii si Tara puja in manastirea Tse Chok Ling.

Ziua 14 (6 iunie 2013): Puja in templul Namgyal.

Ziua 15 (7 iunie 2013): Puja in manastirea Nygmapa Zilkon.

Ziua 16 (8 iunie 2013): Zi libera. Cei pasionati de drumetii au posibilitatea de a urca pe varful muntelui, de unde se vede toata splendoarea muntilor Himalaya (drum de cateva ore).

Ziua 17 (9 iunie 2013): Plecare spre Chandigarh.

Ziua 18 (10 iunie 2013): Plecare spre New Delhi – vizita si meditatie la Templul Lotus

Ziua 19 (11 iunie 2013): Plecare spre Bucuresti – dimineata devreme. Optional, se poate vizita si templul Taj Mahal.

Cei care doresc prelungirea calatoriei (inca 2 saptamani) sunt invitati in zona Tibetului autentic, in Kasmir si Ladak, unde vom vizita locurile neatinse de invazia chineza. Aici vom participa la meditatii si slujbe in cele mai vechi manastiri din Tibet. De asemenea, vom urca la cea mai inalta asezare-manastire din lume (4900 metri).

Pentru mai multe detalii, va recomandam sa vizitati site-ul www.calatorii-initiatice.ro.

Leave a Comment