Lansarea cărții Sufism şi poezie mistică în Persia de Viorel Olaru

Ceainăria Tea House din București a fost pentru o seară refugiul celor pasionați de sufism și de poezia mistică persană, cu ocazia lansării cărţii „Sufism şi poezie mistică în Persia” de Viorel Olaru.

sufism 1

În cadrul acestei întâlniri, autorul cărţii, dl. Viorel Olaru, un pasionat cercetător al civilizaţiei persane, ne-a împărtășit din cunoaşterea sa, ajutându-ne astfel să ne întoarcem „privirea către Răsărit, pentru că acolo zac neștiute sau uitate izvoare de înțelepciune”.

Invitaţii serii au adus mai aproape de noi, din perspective diferite, lumea poeziei sufite şi a marilor mistici persani. Expunerile vor fi însoţite şi de câteva momente de poezie, un moment prielnic de apropiere de spiritul oriental şi de învăţăturile sale.

O seara caldă alături de oameni minunaţi în care amfitrioni au fost domnul profesor Theodoru Ghiondea şi domnul Aurelian Scrima, directorul editurii Herald. Viorel Olaru este la a doua carte publicată, prima fiind lucrarea ,,Secolul şamanid din istoria iranienilor şi începuturile poeziei clasice persane. Între fabulos și faptul istoric real”, apărută în anul 2012.

Autorul, un împătimit al civilizației și culturii persane, a oferit auditoriului perspectiva sa asupra bogăției și rafinamentului poeziei mistice sufi. Tot în cadrul acestei lansări de carte, mai multi invitați au recitat cu emoție fragmente din poeziile lui Jalal ad-Din Muhammad Rumi, Baba Taher sau Nizami Ganjavi.

Printre aceștia s-a numărat și o artistă din Iran, Zahra Elena Tahmasby, care a adus un plus de autenticitate acestei seri memorabile recitând poezie sufi chiar în limba persana.

Echipa www.Oriens.ro a fost prezenta la acest eveniment în calitate de partener media, oferind tot sprijinul pentru astfel de inițiative culturale care au ca scop familiarizarea publicului român și european cu valorile civilizațiilor din Orientul Mijlociu, Asia Centrala și Africa de Nord.

Simțim să mulțumim tuturor celor care au fost prezenți pentru momentul magic creat cu totul aparte. În primul rând invitaților noștri, apoi gazdei noastre ceainăria Tea House Bucuresti, celor care ne-au susținut mediatic, menționez aici în mod deosebit noii noștri parteneri de la Oriens și Asociația culturală Poarta Cunoasterii Islam alături de multe alte persoane dragi și luminoase!

Sursă parţială articol şi poze : www.oriens.ro Mai multe poze pe pagina de facebook a editurii Herald aici.

Ceainăria Tea House din București a fost pentru o seară refugiul celor pasionați de sufism și de poezia mistică persană, cu ocazia lansării cărţii „Sufism şi poezie mistică în Persia” de Viorel Olaru.

Leave a Comment