Respiratie Holotropica si Respiratia inimii la Drumul spre Centru

respiratia inimii - respiratie holotropicaSambata: 10 – 20, Duminica: 10 – 14, Centrul I AM – strada Leonida Varnali nr 13 (intre Piata Victoriei si Buzesti)

Respiratia Holotropica apartine terapiilor holiste, care abordeaza fiinta umana ca pe un sistem complet, capabil de autoreglare si autovindecare. Holotropic inseamna, de fapt, indreptare spre intregire, aceasta fiind tendinta fireasca a fiecaruia dintre noi – de a cauta unitatea si integralitatea fiintei. Ca toate tehno

logiile sacrului, Respiratia Holotropica ne conduce intr-o stare de constiinta extinsa, ce are potentialul de a expanda perceptia asupra unor campuri ce depasesc zona noastra de constienta din timpul activitatilor cotidiene. Intr-o stare de perceptie extinsa, avem acces la nivelul energetic, emotional si spiritual al fiintei, devenind constienti de adevaratele dimensiuni ale existentei si vindecand astfel intregul.Tehnica Respiratiei Holotropice a fost introdusa in aceasta forma de psihiatrul de origine ceha Stanislav Grof si sotia sa, Cristina Grof. Stanislav Grof este unul dintre fondatorii si teoreticienii psihologiei transpersonale, cea care largeste cadrul de intelegere si de cuprindere a experientelor umane, considerand omul o fiinta de natura spirituala, intrupata, aflata intr-o calatorie a Constiintei. Acest fapt este in concordanta cu toate traditiile mistice ale lumii. Tot universul exista inauntrul nostru si se oglindeste, sub forma de perceptie, “in afara” noastra. De aceea, realitatea fiecaruia este o suma de perceptii care, intarite prin repetitie, devin constante definitorii si creeaza astfel lumea noastra.Dincolo de calitatea Respiratiei Inimii de a accesa registrele psiho-spirituale, ea este mai presus de toate un mod prin care luam contact cu corpul si prin care dezvoltam capacitatea de a fi prezenti, atenti, conectati cu noi insine. Respiratia Inimii este o cale de a trai in prezent, in aici si acum, eliberati de roluri si credinte introiectate, bucurandu-ne de trup ca vehicul ce ne poarta in marea calatorie a vietii.

Ce vom face?
In cele doua zile de workshop, ne vom conecta cu ajutorul respiratiei la propriile noastre trairi. Pentru ca respiratia este punctul de conectare intre trup, minte si suflet. A respira constient inseamna a deveni constient, a lasa spatiu pentru experimentarea adevarului
interior.

Cu ajutorul Respiratiei Inimii, vom cerceta realitatea de la acest nivel, al inimii. Aici vom locui in centrul fiintei noastre, spatiul in care alchimizam orice energie, spatiul in care cerul se uneste cu pamantul, nascand fiinta intreaga, sferica, perfecta. Vom experimenta lucrul pe fiecare chakra si pe fiecare nivel psiho-spiritual afferent.

Respiratia Holotropica apartine terapiilor holiste, care abordeaza fiinta umana ca pe un sistem complet, capabil de autoreglare si autovindecare. Holotropic inseamna, de fapt, indreptare spre intregire, aceasta fiind tendinta fireasca a fiecaruia dintre noi – de a cautaunitatea si integralitatea fiintei. Ca toate tehnologiile sacrului, Respiratia Holotropica ne conduce intr-o stare de constiinta extinsa,  ce are potentialul de a expanda perceptia asupra unor campuri ce depasesc zona noastra de constienta din timpul activitatilor cotidiene. Intr-o stare de perceptie extinsa, avem acces la nivelul energetic, emotional si spiritual al fiintei, devenind constienti de adevaratele dimensiuni ale existentei si vindecand astfel intregul.

Respiratia Holotropica va fi urmata de o creatie colectiva a experientei grupului, intr-o mandala, simbol al intregirii si unitatii sufletului.

Workshop-ul este sustinut de Ana Maria Stefanescu – dream teacher, trainer, terapeut transpersonal si Cristina Craciun – artist vizual, psiholog, terapeut transpersonal.

Cost Workshop de weekend*: 250 lei (200 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse) / 20% reducere la workshop-ul de weekend daca vii la doua seri de miercuri din luna.

Inscrieri: info@drumulsprecentru.ro.

Leave a Comment