Creativitate la Drumul spre Centru: Autoportret – cunoaste-te prin culoare

blogcreation.1Miercuri, 13 martie, 18.30-22.00, str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

De ce prin culoare?

CULOAREA, desenul, reprezinta mijloace nonverbale de comunicare, ce trec dincolo de credintele noastre limitative, invatate, conducandu-ne in mod natural catre adevaratele noastre nevoi, dureri si dorinte, pe care de multe ori le inhibam, le “bagam sub pres”, de frica, din neincredere sau pur si simplu din obisnuinta.

Culoarea, gestul de a picta, de a asterne semne pe o suprafata, dincolo de intelegerea imediata, rationala, ne ajuta sa transcedem bariera mintii si sa fim in contact cu “ceea ce este”. Oricare ar fi oglinda realitatii in PREZENT, acesta este punctul din care putem cu adevarat schimba ceva, din care putem alege altfel, mai constient.

Culoarea inseamna energie. Culoarea in sine este vibratie, ea poate sa armonizeze, sa compenseze, sa creasca energia vitala, sa tempereze, sa bucure, sa vindece. Mai presus de toate, culoarea vorbeste, oglindeste sufletul. Ceea ce este prezent in mine iese la iveala – se “iveste”, se lasa vazut – iese deci din zona inconstienta si capata o forma constienta, cu care pot apoi lucra, o pot intelege si integra.

In mod intuitiv, cand suntem conectati la trairile noastre, la nevoile corpului si sufletului, simtim ce culoare este benefica pentru o anumita stare, pentru a o potenta sau atenua. Putem purta rosu pentru aprinderea pasiunii sau pentru vitalitate, de exemplu.

Si nu este nevoie sa stii sa pictezi. Ba chiar te invitam sa nu stii, sa vii doar curios, deschis catre joaca si experiementare. Restul vine de la Sine.

 Ce vom face?

Vom asterne pe foaie, in culoare si forma, trecutul, prezentul si viitorul, creionand firul vietii noastre. Vom calatori pe ritmuri de tobe in cele trei spatii, aducand informatii, conectandu-ne cu ceea ce este prezent in noi si apoi oferindu-le acestor continuturi o forma in exterior – lucru ce favorizeaza observarea si constientizarea. Vom lucra apoi la nivelul integrarii experientei, impartasind trairile si conectandu-ne la campul grupului si oferindu-ne raspunsuri si clarificari.

Va invitam sa va aduceti cu voi haine comode, pe care sa le puteti mazgali in voie.

 Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse) – in plus, fetele si femeile au 20% reducere pentru creativitate in luna martie 🙂

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% din suma cu minim doua zile inainte de eveniment. Multumim pentru intelegere.

Cu:

Cristina Craciun – psiholog, terapeut transpersonal, artist vizual
Cristina este psiholog si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Este psihoterapeut in formare in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie Romania), in formare in metoda Constelatiilor Familiale (Jutta Ten Herkel). Facilitator workshop-uri de creativitate prin pictura (Facultatea de Arte Plastice Bucuresti).

Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania.
De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams).
Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing.

Leave a Comment