Sezatoare la Drumul spre Centru: iile si puterea lor

sezatoare2 joi, 7 martie, 10.00-19.00, str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Este seara dedicata femeilor si feminitatii. Este seara in care ne conectam la Primavara si la ce inseamna luna Martie. Este seara in care ne amintim traditii care vorbesc despre inceputuri.

Asadar, ne vom strange la sezatoare, de preferinta in straie traditionale (ie, ciupag, camasa, piepteni de par etc.), conectandu-ne la feminitatea specifica spatiului romanesc. Sau poti sa aduci un obiect specific: poate ceva cusut de mana, poate o podoaba. Chiar si o poza cu ”buna” sau strabuna 🙂 este binevenita.

Portul de demult si traditionala ie aveau – si inca au ! – o putere anume. Cumva, ia face parte dintr-un spatiu atemporal; cumva, ia este un fel de ancora care sopteste ceva despre feminitatea despre aceste meleaguri. Ia te invita sa o redescoperi – nu ca sa o porti neaparat, ci ca sa iti daruiasca ceva pretios.

De ce sezatoare? Pentru ca aici se aduna femeile, intr-un spatiu comunitar, cald si primitor, ajutandu-se reciproc, lucrand, cantand, depanand povesti, impartasind experiente si mai presus de toate, simtind legatura profunda ce le uneste, ca femei.

Ce inseamna pentru tine sa fii femeie? In ce fel sunt pastrate in interiorul tau memoriile ancestrale ale femeilor din neam? Tainele batranelor, leacurile stravechi, cunoasterea plantelor si revelarea misterelor naturii, toate traiesc in feluri proprii in tine, femeia de azi.

Va asteptam cu cantece, ceai, mucenici (daca facem 🙂 ), sa redescoperim impreuna frumusetea comunitatii traditionale de femei.

Donatie recomandata: 50 lei

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Cu:

Cristina Craciun – psiholog, terapeut transpersonal, artist vizual
Cristina este psiholog si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Este psihoterapeut in formare in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie Romania), in formare in metoda Constelatiilor Familiale (Jutta Ten Herkel). Facilitator workshop-uri de creativitate prin pictura (Facultatea de Arte Plastice Bucuresti).

Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania.
De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams).
Formare in terapie craniosacrala.
Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing.

Leave a Comment