Vise care vindeca: cerc de vise la Drumul spre Centru

931177_10151614174934894_1620823020_nJoi, 30 Mai, 18.30 – 22.00, str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

”Nu ştiu ce a declanşat faptul că eu pot percepe fluxul vieţii. Pesemne că a fost însuşi inconştientul. Poate că au fost visele mele avute atât de devreme.” – Carl Gustav Jung

Visele. O resursa fabuloasa de vindecare, ghidare si creativitate, visele ne conecteaza la campul de dincolo de mintea diurna si aduc informatii pretioase despre noi insine si despre relatii, solutii proaspete la ”probleme” cotidiene si o perspectiva noua asupra vietii in general. Jung, Mircea Eliade sau Joseph Campbell au fost doar cativa dintre cei care au intuit importanta uriasa a viselor, au lucrat cu ele, au descoperit dimensiunea lor transpersonala si au navigat in universul vast al miturilor – miturile, intim legate de ”Timpul Visatului” despre care vorbesc aborigenii si nu numai.

Visele sunt vindecatoare prin excelenta. In foarte multe feluri: la nivel simbolic, bineinteles, dar de multe ori…literalmente. De fapt, visele sunt de foarte multe ori transpersonale. In mod paradoxal, abordarea transpersonala (“moderna” !) a viselor ne deschide calea catre ceea ce culturile vechi stiau si foloseau in asa numitele “tehnologii ale sacrului”: visele pot fi foarte reale. Un vis se poate explica pe sine, fara interpretari suplimentare. Un vis poate vorbi despre starea corpului, sau despre starea de sanatate a unei persoane dragi, sau despre evenimente viitoare – unele de interes major, nu numai pentru cel care viseaza. Un vis poate arunca lumina asupra unei relatii, sau ne poate inlesni comunicarea cu cei care au murit.
Experientele visului ne pot indica modul in care energia noastra vitala este blocata sau modul in care aceasta se manifesta.

Ce vom face ?

Vom lucra cu visele prin metoda Active Dreaming, creata de Robert Moss. Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Aceasta abordare il incurajeaza pe visator sa lase deoparte interpretarea – cea care de prea multe ori ne duce catre experimentarea realitatii la mana a doua, pentru ca nu face decat sa opereze cu tipare mentale pre-existente – si sa se apropie de energia visului in sine.Se poate opera cu resursele sau obstacolele care apar in vis, se poate dialoga sau se poate experimenta “punctul de vedere” al oricarui element din vis, fie el insufletit sau neinsufletit.

Aceasta metoda face trecerea de la visatul pasiv la visatul activ, transformand asta intr-un instrument extrem de puternic de constientizare si transformare – si are in acelasi timp legatura cu asumarea responsabilitatii, in sensul in care dezvoltarea abilitatii de a lucra cu visele aduce dupa sine dezvoltarea abilitatii de a “lucra” cu realitatea – si permite practic orice abordare, cata vreme este utila.

Constienta in vis si constienta in realitatea diurna se influenteaza reciproc. Da, visele vindeca – poate cel mai mult prin felul in care sunt aliati pretiosi in transformarea mitologiei ”personale”.

Asadar:

– vom invata metoda ”Fulger” de lucru cu visele, o metoda de baza in Active Dreaming, care iti da posibilitatea sa descifrezi mesajele aduse in dar de vise, sa actionezi in sensul aducerii energiei visului si sa accesezi resurse nesfarsite de creativitate si spontaneitate.
– vom exersa visarea lucida samanica si ne vom imbarca in calatorii ghidate
– vom exersa intoarcerea in spatiul unui vis si vom fi exploratori dar si ghizi
– vom desena, ne vom juca de-a Sincronicitatea si vom invata despre puterea vindecatoare a viselor
– vom scana centrii energetici ai corpului si vom folosi resursele fiecarui nivel in parte

Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)
REZERVAREA LOCULUI SE FACE DOAR PE MAIL, la info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% cu minim doua zile inainte de eveniment. Multumim pentru intelegere.

Cu: Ana Maria Stefanescu si Cristina Craciun.

Leave a Comment