Visul ca poarta a inimii: Workshop la Brasov cu Drumul spre Centru

afis_fb_nou23-24 martie (sambata 10:00 – 20:00, duminica 10:00 – 14:00), Studioul Santosha, Brasov

Visele si ”visatul” sunt porti catre Inima. De-acolo, din centrul Fiintei, visele vorbesc Visatorului despre ceea ce este cu adevarat important pentru suflet. Despre ceea ce este posibil, mult mai mult decat ce poate imagina mintea diurna. Despre ce are nevoie corpul si despre a crea, in mod constient, realitatea. Despre Viziune si despre Misiune.
Cauti ? Ai sentimentul ”acela”, pe care nu stii prea bine sa-l numesti, dar care revine, insistent ? Uneori in timpul zilei, alteori noaptea, adus de cate-un vis ? Parca stii si parca nu stii. Parca iti aduci aminte de ceva si parca totusi…
Visele sunt resurse pretioase, pline de indicii. De ghizi, in tot felul de forme. Visele au rabdare. Revin, iar si iar. Povestesc, in felul lor, despre Misiunea Personala si despre cai de urmat.
Da, pentru ca visele nu sunt ”doar” vise. Dupa ce Freud si Jung au dat ”startul”, din ce in ce mai multi medici, terapeuti si psihologi au inceput sa lucreze cu aceasta resursa fabuloasa si s-au dezvoltat din ce in ce mai multe scoli specializate pe analiza viselor si terapia prin vis. In felul asta, in sfarsit, viselor incepe sa li se dea atentia cuvenita.
Visele ne vorbesc despre noi, despre dorintele Sufletului, despre ce ne dorim cu adevarat si despre ce e de facut in sensul asta; despre parti din noi si despre ce are nevoie corpul; despre relatii si creativitate, trecut, prezent si viitor. Visele ne conecteaza la Campul de dincolo de minte si de personalitatea obisnuita; la vechi Traditii pe care le reinvatam, de care ne reamintim. Sunt sute si mii de povesti – adevarate ! – despre cum o anumita solutie a fost gasita in urma unui vis, o anumita carte s-a cerut scrisa in timpul unui vis, un anumit tablou a aparut pe lume tot in urma unui vis. Despre relatii vindecate cu persoane dragi de dincolo de Timp si indicii pretioase primite in timpul unui vis.
”Dreaming is about waking up”, spune Robert Moss, creatorul metodei ”Active Dreaming”. Cu ajutorul acestei metode si prin Respiratia Inimii, pe ritmuri de tobe ne vom deschide vastului spatiu al viselor si al viziunilor sufletului, invatand sa aducem in realitatea cotidiana incredibila putere creatoare pe care o purtam in noi, eliberand calea spre implinirea propriului destin.
Ce este Active Dreaming ?
Este o sinteza originala care imbina o metoda moderna de lucru cu visele cu tehnici samanice din vechime, creata de Robert Moss (fondator al Robert Moss School of Active Dreaming, www.mossdreams.com)
”Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor spontane din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss
Ce este Respiratia Inimii ? 
Respiratia Inimii este o metoda subtila si blanda de intoarcere la sine, de accesare a starii de Prezenta. Instrumentele cu care lucram sunt respiratia, atentia, intentia. Dincolo de calitatea Respiratiei Inimii de a accesa registrele psiho-spirituale, ea este mai presus de toate un mod prin care luam contact cu corpul si prin care dezvoltam capacitatea de a fi prezenti, atenti, conectati cu noi insine. Respiratia Inimii este o cale de a trai in prezent, in aici si acum, eliberati de roluri si credinte introiectate, bucurandu-ne de trup ca vehicul ce ne poarta in marea calatorie a vietii.
Cost: 250 lei / 150 lei pentru inscrieri pana in 10 martie.
Inscrieri si detalii: contact@santosha.ro, 0724 314 089, pagina facebook.
Facilitatori:
Cristina Craciun – psiholog, terapeut transpersonal, artist vizual
Cristina este psiholog si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Este psihoterapeut in formare in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie Romania), in formare in metoda Constelatiilor Familiale (Jutta Ten Herkel). Facilitator workshop-uri de creativitate prin pictura (Facultatea de Arte Plastice Bucuresti).
Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher

Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing.

Leave a Comment