Workshop Constelatii Familiale pe 12 octombrie cu Lorena Sofia Mardale

1379748_533699096699856_385158740_nSuntem si ramanem pentru totdeauna conectati cu familia noastra de origine, cu parintii si fratii nostri dar si cu toate generatiile dinaintea lor. Apartenenta la constiinta mai mare a familiei noastre vine cu daruri de pret si uneori si cu mosteniri mai vechi ce ne afecteaza in viata noastra de zi de zi.

Metoda constelatiilor este o forma profunda de lucru cu ajutorul grupului care are potentialul de a opri suferinta si nefericirea ce se perpetueaza de-a lungul generatiilor. De cele mai multe ori suferinta noastra este legata in mod direct de evenimentele din trecutul familiilor noastre si de actiunile stramosilor nostri.

Bert Hellinger, fondatorul acestei metode, a observat ca multi dintre noi preluam in mod inconstient pattern-uri familiale distructive ce se manifesta sub forma anxietatii, depresiei, furiei, vinovatiei, singuratatii, alcoolismului sau a bolii si facem asta ca o manifestare a apartenentei si loialitatii noastre la sistemul nostru familial.

Cum se lucreaza
Persoana care doreste sa lucreze o problema cu care se confrunta (fie ca tine de dificultati de relationare, o problema profesionala, o suferinta fizica sau emotionala sau pur si simplu o situatie care ii apare in mod repetitiv in viata de zi de zi) este invitata de catre facilitator sa spuna cateva lucruri despre problema respectiva; este intrebata apoi despre familia de origine, fapte importante care au marcat destinul familiei (morti premature, accidente, pierderi, divorturi, suferinte fizice sau psihice). Sunt importante faptele si nu perceptiile persoanei sau ale sistemului familial despre un anumit membru al familiei.

Impreuna cu facilitatorul, persoana va formula o intentie de lucru, ce anume si-ar dori sa obtina ca urmare a lucrului in constelatie, dupa care va alege din randul grupului de suport reprezentati pentru anumiti membri (mama, tata, frate/ sora, bunici/ strabunici) sau elemente ale sistemului care au legatura cu problematica respectiva. Pot fi alesi reprezentanti pentru persoane cat si pentru concepte abstracte, cum ar fi credinta, curajul, infidelitatea etc.

Reprezentantii vor fi pozitionati intuitiv in spatiu de catre client si in scurt timp vor incepe sa simta diferite senzatii/ sentimente si impulsuri care nu le apartin lor, ci celor pe care ei ii reprezinta. Prin dinamicile ce vor lua nastere intre reprezentati, vor iesi la suprafata informatii relevante privind problematica persoanei care lucreaza si cu ajutorul facilitatorului se vor crea acele miscari si schimburi intre membrii constelatiei care sa produca un pas catre vindecare, sa restabileasca echilibrul si ordinea fireasca in sistem.

Investitie: 120 RON pentru persoanele care isi vor lucra propria constelatie/ 70 RON pentru cei ce vor face parte din grupul de suport.

Asigurarea participarii se va face prin e-mail la lorena.mardale@gmail.com sau telefon 0723468059.

Va astept cu drag!

Leave a Comment