Workshop de lucru cu visele: Dreaming Circle la Drumul spre Centru

dreaming circle: workshop de viseMiercuri 14 noiembrie, orele 18.30-22.00, Centrul I AM – strada Leonida Varnali nr 13 (intre Piata Victoriei si Buzesti)

Teoria relativitatii a fost descoperita de Einstein in timp ce se afla intr-o stare asemenatoare visului. Beethoven a compus un canon in vis. Wagner a dezvaluit faptul ca “Tristan si Isolda” a fost compusa in urma unui vis. Omul de stiinta Otto Loewi a visat modul in care poate demonstra o teorie legata de felul in care se transmit impulsurile nervoase – a primit Premiul Nobel. Descartes a fost influentat de o serie de vise. Voltaire povestea despre vise in care compunea poezie si satira. Cantaretul Billy Joel a descris felul in care muzica si uneori versurile (“River of Dreams”) cantecelor lui sunt “cadouri” primite in vis. Si exemplele ar putea continua pe pagini intregi.

Te-ai intrebat vreodata ce rol au visele? De fapt, ce-i cu ele? De unde vin? Ce ne spun? Ce putem face cu ele?

Daca visezi si daca nu visezi, atelierele de Active Dreaming sunt pentru tine. Daca visezi, o sa inveti sa lucrezi in mai multe feluri cu visele tale si o sa-i poti invata si pe altii sa faca asta; daca nu visezi s-ar putea sa (re)incepi sa visezi sau sa-ti dai seama ca de fapt visai si pana acum, atata doar ca nu-ti aminteai 🙂

Ce vom face?
Vom invata, concret, sa lucram cu visele, folosind metoda “Active Dreaming”. Vom invata cum sa fim mai aproape de visele noastre si cum sa le invitam sa ne impregneze realitatea. Vom exersa intoarcerea in spatiul unui vis despre care vrem sa aflam mai multe si vom fi exploratori dar si ghizi. Vom desena si ne vom juca de-a Sincronicitatea, si vom sti sa cerem si sa urmam indicii. Vom descoperi ca visele pot fi porti catre alte universuri si o sursa inepuizabila de inspiratie.

In primul rand, Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si imaginatie. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor spontane din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos. – Robert Moss

Unde poti sa aplici ce inveti aici?
Oriunde ! In ceea ce faci, daca ai nevoie de inspiratie si puncte de vedere…proaspete; in relatii (cu ceilalti, cu copiii tai si cu tine insuti) daca vrei sa intelegi mai bine ce se petrece; in orice proiect pentru care ai nevoie de creativitate, flexibilitate, joaca si idei originale.

Dreaming is about waking up” spune Robert Moss, creatorul metodei Active Dreaming. Se pare ca asa este.

Cost Workshop *: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

* 30% reducere, daca vii la toate serile de miercuri dintr-o luna
* 20% reducere la workshop-ul de weekend daca vii la doua seri de miercuri din luna

Deoarece locurile sunt limitate, rezervarea se va face pe principiul “primul inscris”.

Inscrieri: info@drumulsprecentru.ro.

Leave a Comment