Workshop de pictura si autocunoastere – Creativitatea Sufletului

“Arta inseamna sa vii fata in fata cu tine insuti”. Jackson Pollock

Crezi ca iti lipseste talentul si ca nu stii sa pictezi? Cu atat mai bine! Fara retete! Atunci cand nu stim, atunci este spatiu pentru nou, pentru solutii “din neant”, absolut creative, la care “nici nu ne-am fi gandit”. Pentru ca mintea rationala si convingerile sunt cele care ne impiedica sa cream. A nu sti inseamna a fi liber, a te lasa surprins, a te descoperi dincolo de limitarile trecutului.
 
In aceasta seara vom intra in spatiul interior, spatiul resurselor noastre infinite. Inauntrul nostru este un intreg Univers, gata sa fie descoperit, proiectat “in afara” si transformat in realitate. Caci realitatea este ceea ce cream in fiecare clipa a vietii noastre. Ceea ce asezam pe o foaie de hartie, ceea ce pictam pe o piatra sau pe o panza, este o oglinda a vietii noastre, asa cum arata ea in acest moment. Oglindind interiorul, viziunea devine mai clara, constientizarile apar, si o lume intreaga se deschide, plina de posibilitati. Suntem fiinte creative prin natura noastra. Doar sa ne amintim, doar sa accesam portile magice spre taramul imaginatiei si cunoasterii de Sine, si sa lasam Sufletul sa-si spuna povestea. Apar culori, forme, parti din noi uitate sau ignorate, care se cer recunoscute si onorate. Pictam si lasam copilul interior sa se joace in voie, sa se nasca din nou in momentul prezent, bucuros de descoperirile sale.
Prin procesul creativ ne dezvoltam increderea in capacitatea de a aduce raspunsuri din interior, invatam sa comunicam altfel cu Sinele nostru si apoi cu cei din jur, largind spatiul de cuprindere si intelegere a lumii.
Iar culorile, ele insele, vindeca. Ele ne scalda intr-un anumit soi de energie, ne hranesc sufletul si trupul, aducand acasa exact acea resursa de care avem nevoie pe drumul spre intregire.
In aceasta seara vom picta deci, ne vom juca si vom descoperi. Ce anume? Vom vedea.
Vom picta pentru noi, vom picta in perechi si vom picta in grup, daruind si primind mesaje pretioase, pe care apoi le vom aduce in viata cotidiana.
Va invitam sa va aduceti cu voi un obiect drag, care va deveni talismanul vostru (poate fi de exemplu o esarfa, o cutiuta de lemn, un medalion, un creion, jurnalul, o poza veche – orice obiect personal ce poate fi pictat).
Te asteptam cu drag !Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)
Locatie: Fabrica de tango, Str. Vulturilor nr. 31 (http://www.fabricadetango.ro/contact.php)Inscrieri si info:Cristina Craciun, psiholog, terapeut transpersonal – 0723.335.105, cris_craciun@yahoo.com

Ana Maria Stefanescu, trainer, terapeut transpersonal, Dream Teacher – 0723.473.059, ana_radu@hotmail.com

Leave a Comment