Workshop de scriere creativa la Drumul spre Centru

Miercuri, 5 decembrie, intre 18.30-22.00, Centrul I AM – strada Leonida Varnali nr 13 (intre Piata Victoriei si Buzesti)

Te-ai intrebat vreodata de unde vin cuvintele? Din ce zona a fiintei tale? Si ce calitate are, in felul asta, fiecare cuvant? Undeva, candva, cineva a inceput sa scrie ca sa exprime sentimente si o viziune unica asupra lumii. Unica. Nu exista doua ”scrisuri” la fel asa cum nu exista doua poezii la fel, sau doua carti la fel, sau nici macar doua metafore la fel. Doua litere la fel? Nu, nici macar.

Scrisul. Exclusiv uman. Un fel de rafinare a expresiei de sine, un fel de modulare a energiei, un fel de creatie nesfarsita de lumi, un fel de contemplatie tacuta. Toate izvorate din preaplin, toate atunci cand vrei sa daruiesti si-atat. Exista adevarate ritualuri ale scrisului. Iar Caligrafia? Arta si Meditatie.

De ce un workshop de scriere creativa?

Deoarece este o alta cale de a accesa starea de Prezenta si deoarece cuvintele creeaza realitate. Dincolo de asta, exista Putere in scris. Mai multe feluri de putere: puterea de-a crea, puterea de-a te lasa sa simti, puterea de-a transforma intentiile in realitate, puterea de-a gasi solutii, puterea de-a tamadui, puterea de-a inspira, puterea de-a darui. Puterea de-a lasa deoparte ce e de lasat deoparte, atunci cand e cazul. Simpla numire in scris a unei “probleme” ofera unelte de continere, de transformare. Scrisul aduce flexibilitate, scrisul inseamna leadership, scrisul inseamna contributie. Scrisul e bucurie si joaca si accesarea Copilului Interior.

Ce vom face?

Vom scrie povesti sau doar fraze, poezii cu rima sau fara, cuvinte insirate unele dupa altele doar pentru ca au o anumita culoare sau textura sau gust; vom scrie despre noi, despre ceilalti si despre lume; vom scrie pentru noi – cei de-acum, cei de demult sau cei din viitor – pentru ceilalti si pentru lume; vom scrie din Vise si pentru Vise; vom face puzzle din povestile noastre si vom scrie doar pentru placerea de a scrie.

Cum stii daca workshopul asta este pentru tine? Pai in clipa in care citesti aceste randuri, stii deja.

Cost Workshop: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)
* 20% reducere la workshop-ul de weekend daca vii la doua seri de miercuri din luna

Cristina Craciun – psiholog, terapeut transpersonal.
Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher.

Inscrieri: info@drumulsprecentru.ro

Leave a Comment