Relația cu feminitatea și cu femininul: atelier de constelatii familiale: 17 iunie

Prima prezență din viețile noastre este cea maternă. De la ea primesc fetele primul și de obicei cel mai important exemplu de feminitate. Ea reprezintă pentru băieți idealul feminin. Însă, aspectele pozitive și hrănitoare oferite de mamă vin însoțite și de tipare nocive, transmise din generație în generație, o veritabilă moștenire de familie.

Așadar, relația multor femei cu propria feminitate a pornit de la premise nesănătoase sau conține tipare dăunătoare primite prin mame de la bunici, prin bunici de la străbunici și așa mai departe. Fiecare femeie poartă în ea urmele unui întreg șir de femei.

Relația multor femei cu propria feminitate nu a primit la momentul potrivit sau deloc aprobarea și încurajarea necesară din partea taților și drept urmare relația femeilor cu bărbații din viața lor are baze șubrede.

Relația multor femei cu propria femininate a fost influențată de normele sociale scrise și nescrise, intuite sau presupuse care au rămas aproape neschimbate până acum una-două generații. Aceste aspecte au un impact puternic asupra propriei identități, a propriei imagini în lume și a respectului de sine. Sunt astfel influențate:

  • rolul femeii în cuplu
  • rolul femeii în familie
  • rolul femeii în societate
  • relația femeii cu maternitatea

În cazul bărbaților, relația cu mama și bunicile are o influență majoră asupra modului în care sunt mai târziu percepute femeile și asupra modului în care relaționează cu ele.

Te invit ca în cadrul atelierului de Constelații Familiale să explorăm relația cu feminitatea și cu femininul cu ajutorul unei unelte puternice: intenția. Ghidați de aceasta vom putea vindeca rănile trecutului și pune temeliile unor relații sănătoase.

Mai multe detalii despre metoda Constelațiilor Familiale poți citi aici.

Despre mine
Sunt psiholog, consilier psihologic și facilitator de Constelații Familiale, metodă pe care am aprofundat-o sub îndrumarea Juttei Ten Herkel, Anglia. Am terminat programul masteral de psihoterapie, din cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică. Atât în cadrul atelierelor de grup, cât și în cabinet, am privilegiul de a fi alături de oameni și de a însoți procesele acestora de vindecare și de creștere interioară, ceea ce îmi aduce un adânc sentiment de recunoștință.

Program: 10:00 – 18:00

Locul desfașurării: Centrul ARAS (sala de la etaj) – Str. Ocolului, nr. 20, București.

Cost: 200 de lei.

Pentru înscriere și detalii: victor@traiesteconstient.ro.

Te aștept cu inima deschisă!

Lasă un comentariu