1-2 februarie, Studio Santosha, Brasov
“Dacă nu faci nimic cu visele tale, visezi în zadar”
(proverb al şamanilor Huichol)
Termenul de „şaman” a început să fie folosit pe scară largă după ce Mircea Eliade a publicat binecunoscuta sa lucrare ”Şamanismul și tehnicile arhaice ale extazului” în 1951. Șamanismul este considerat a fi cea mai veche tradiție spirituală a umanității și are legătură cu conectarea la înțelepciunea, la modul de a fi în lume al culturilor indigene străvechi de pe toată suprafața planetei Pământ. Arta călătoriilor și vindecării prin intermediul viselor și al visării se află în centrul practicilor şamanice – una dintre traducerile cele mai des întâlnite ale cuvântului ”şaman” este ”cel care visează”.
Din această perspectivă, învățam că visele pot fi foarte reale. Un vis se poate explica pe sine, fără interpretări suplimentare. Un vis poate vorbi despre starea corpului, despre starea de sănătate a unei persoane dragi sau despre evenimente viitoare – unele de interes major nu numai pentru cel care visează. Un vis poate arunca lumină asupra unei relații sau ne poate înlesni comunicarea cu cei care au murit.
Un vis ne poate conecta la informații sau simboluri importante din alte culturi, la care nu ne știm conectați în mod conștient sau cu care nu avem o legătură în viața diurnă. Experiențele visului ne pot indica modul în care energia noastră vitală este blocată sau modul în care aceasta se manifestă. Dincolo de toate acestea – sau în primul rând – Visarea Șamanică ne învață să ne apropiem de energia visului în sine și să lucrăm cu ea.
În acest weekend vom învăța câteva din tehnicile de bază ale Visării Șamanice (după Active Dreaming – o sinteză originală între metode modernă şi tehnici șamanice din vechime, creată de Robert Moss, fondator al Robert Moss School of Active Dreaming):
- călătorii cu ajutorul portalelor oferite de vise, pe ritm de tobe
- dream theatre – una din practicile centrale din Active Dreaming, inspirată de arta străveche a ”punerii în act” a viselor
- întoarcerea în spațiul unui vis pentru a afla indicii suplimentare cu ajutorul unui visător-însoțitor
- scanarea centrilor energetici
- conectarea cu animale de putere / ghizi
- călătorii pentru a recupera părți pierdute / uitate de suflet
- lucrul cu sincronicităţile – reamintirea faptului că lumea înconjurătoare ne vorbește neîncetat prin simboluri, vise, elementele naturii
Pentru acest workshop nu este necesară experiență anterioară în lucrul cu vise sau visare șamanică.
Când
Sâmbătă 1 februarie, 9:30 – 20:00
Duminică 2 februarie, 9.30 – 15.00
Unde
Studio Santosha, Braşov
Cost
250 lei pentru plata integrală înainte de 23 ianuarie (300 lei după aceea)
Te aşteptăm cu drag!
Ana Maria Ştefanescu – dream teacher, terapeut transpersonal, trainer
Ana Maria are dublă formare în lucrul cu vise: este singurul terapeut din România certificat ca și Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franța și SUA); și formare în Tibetan Dream Analysis (în cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). Trainer certificat (formator) cu o experiență de peste 8 ani în training, NLP Master Practitioner și terapeut transpersonal – formare de 2 ani în terapii transpersonale, certificat ca și facilitator Respirație Holotropica și Respirația Inimii (RIRH) – Asociația de Terapii Transpersonale (ATT) din România. Formare în terapie craniosacrala. Formare în Tibetan Mantra Healing – International Academy for Tradițional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativă (Facultatea de Filologie și Limbi Străine). În formare în psihoterapie integrativa (Asociația Europeană de Psihoterapie).
Cristina Flueraş – psiholog şi psihoterapeut, terapeut transpersonal
Cristina este psiholog (Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea din București) și terapeut transpersonal – formare de 2 ani în terapii transpersonale, certificat ca și facilitator Respirație Holotropica și Respirația Inimii (RIRH) – Asociația de Terapii Transpersonale (ATT) din România. Psihoterapeut – formare în Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie din România) și în formare în metoda transpersonală a Constelațiilor Sistemice (Familiale) (Jutta Ten Herkel – Marea Britanie). Facilitator workshop-uri de creativitate și autocunoaștere prin pictură (Facultatea de Arte Plastice, București).