Zi de Respirație Holotropică cu psihoterapeut Cristina Flueraș: 14 decembrie

“Respiraţia Holotropică este o metodă puternică de explorare a sinelui şi o terapie care foloseşte o combinaţie de mijloace aparent simple – respiraţia accelerată, muzica evocatoare şi un tip de activitate corporală care ajută la eliminarea reziduurilor bioenergetice şi emoţionale. Are în comun anumite elemente cu terapiile experienţiale şi cu psihologia umanistă, cum ar fi practica Gestalt şi metodele noi inspirate de Reich, care se axează pe exprimarea emoţională şi activitatea corporală. Totuşi, trăsătura unică a Respiraţiei Holotropice este aceea că utilizează potenţialul intrinsec de vindecare al stărilor extinse ale conştiinţei.” – Stanislav Grof

Prin beneficiul reconectării cu bogăția de senzații prezente în corp și prin sensibilizarea față de propria viață emoțională, Respirația Holotropică este un excelent instrument de lucru cu trauma.

Asocierea respirației accelerate cu o muzică ce potențează trăirile emoționale, face ca memoria corporală să fie activată. Corpul este locul în care rămân încastrate toate experiențele noastre – și cele pentru care avem cuvinte, dar și cele dinaintea acestei etape de dezvoltare. Nu de puține ori, experiențe neîncheiate apar spontan în procesul holotropic. Asta pentru că există o tendință continuă a psihicului de a se reîntregi, de a încheia un ciclu și a elibera energia pentru viața din prezent. Simptomele – ale unui om sau sistem familial sau organizațional – nu sunt altceva decât semnale în exterior ale unei experiențe traumatice trecute, unele ajunse la noi transgenerațional – sau poate, spune Grof, din existențe anterioare – ce încă nu au găsit o rezolvare.

În a doua parte a workshop-ului vom avea spațiu pentru integrararea terapeutică a experienței, în cadrul și cu suportul grupului. Deschiderea și intimitatea ce se creează în spațiul de integrare între oamenii ce au traversat împreună un proces holotropic, felul în care știu să se susțină reciproc și să își ofere feedback-uri hrănitoare, are un extraordinar efect terapeutic. Paradigma individualistă din societatea noastră se transformă în interconectare, trăiri împărtășite și sentiment de apartenență.

Despre felul în care ajută Respirația Holotropică, puteți citi în aricolul de pe site:

Vă aștept cu drag să călătorim împreună!

Cristina

Program: Sâmbătă, 14 decembrie, 10.00-19.00

Pentru a avea timp de lucru individual, locurile sunt limitate la 10 participanți.

Înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro

Adresa: str. Dr. Leonte Anastasievici nr. 36 (zona Cotroceni)

Cost: 270 lei (240 lei pentru studenți sau persoane cu venituri reduse)

Facilitator:

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup. Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro

Cristina Flueraş

Psiholog, psihoterapeut

0723 335 105

www.traiesteconstient.ro