Cunoaste-te prin culoare: workshop de pictura la Drumul spre Centru

530547_10201044563209449_323349344_n

joi, 26 Septembrie, 18.30-22.00, str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

“Arta inseamna sa vii fata in fata cu tine insuti.” – Jackson Pollock

De ce prin culoare?
CULOAREA, desenul, reprezinta mijloace nonverbale de comunicare, ce trec dincolo de credintele noastre limitative, invatate, conducandu-ne in mod natural catre adevaratele noastre nevoi, dureri si dorinte, pe care de multe ori le inhibam, le “bagam sub pres”, de frica, din neincredere sau pur si simplu din obisnuinta.

A picta inseamna terapie. Insusi procesul de a asterne culoare aduce transformare interioara. Cand pictez, cand ma las sa mazgalesc semne pe o foaie de hartie, imi dau voie de fapt sa nu stiu raspunsul, sa ma deschid necunoscutului, imi dau voie sa accesez acea parte adanca, inteleapta, care vorbeste prin mine, acea parte sincera, spontana, mereu noua. Cand pictez, sunt intotdeauna in prezent, in aici si acum – locul din care cu adevarat pot face transformari, “inauntru” si “in afara”. Eu in relatiile mele devin altfel, raspund altfel, ma simt altfel dupa ce ma las sa exprim tot ce apare in proces.
Sufletul vorbeste in imagini – ne construim viaţa si dam forma relatiilor noastre, in functie de realitatea noastra interioara.

Culoarea inseamna energie. Culoarea in sine este vibratie, ea poate sa armonizeze, sa compenseze, sa creasca energia vitala, sa tempereze, sa bucure, sa vindece. Mai presus de toate, culoarea vorbeste, oglindeste sufletul. Ceea ce este prezent in mine iese la iveala – se “iveste”, se lasa vazut – iese deci din zona inconstienta si capata o forma constienta, cu care pot apoi lucra, o pot intelege si integra.

Culorile exprima ceea ce cuvintele, de multe ori, nu pot contine. Culorile vorbesc despre nevoia sufletului de intregire, vorbesc despre setea de viata si despre modul in care ne implicam in propria existenta.

Ce vom face?

Vom asterne pe foaie, in culoare si forma, trecutul, prezentul si viitorul, creionand firul vietii noastre. Vom calatori pe ritmuri de tobe in cele trei spatii, aducand informatii, conectandu-ne cu ceea ce este prezent in noi si apoi oferindu-le acestor continuturi o forma in exterior – lucru ce favorizeaza observarea si constientizarea. Vom lucra apoi la nivelul integrarii experientei, impartasind trairile si conectandu-ne la campul grupului si oferindu-ne raspunsuri si clarificari.

Ce aduce exprimarea prin culoare:

  • faciliteaza deblocarea, manifestarea si eliberarea emotiilor
  • contribuie la imbunatatirea starii psiho-emotionale
  • fluidizeaza comunicarea cu tine (corp, emotii si nevoi) precum si relationarea cu ceilalti
  • eliberarea de stres si obţinerea unei stari de relaxare
  • ajuta la intelegerea, integrarea si depasirea traumelor
  • creste gradul de constientizare
  • faciliteaza identificarea, intelegerea si vindecarea tiparelor disfunctionale elaborate in copilarie

Va invitam sa va aduceti cu voi haine comode, pe care sa le puteti mazgali in voie.

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).
Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 24 septembrie (inclusiv).

Terapeuti:

Cristina Flueras psiholog, terapeut transpersonal, artist vizual
Cristina este psiholog (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din Bucuresti) si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Cristina este psihoterapeut in formare in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie din Romania) si in formare in metoda transpersonala a Constelatiilor Sistemice (Familiale) (Jutta Ten Herkel – Marea Britanie).
Facilitator workshop-uri de creativitate si autocunoastere prin pictura (Facultatea de Arte Plastice,  Bucuresti).

Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine).
In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

Leave a Comment