Intelepciunea si simbolistica tarotului de Marsilia

187782_120925618092019_265542364_n29 martie, 18:00 – 20:00 – conferinta, 30 martie, 10:00 – 18:00 – workshop, Hotel Siqua – sala Roma, Calea Plevnei, nr.59A, Sector 1, Bucuresti

Georges Colleuil, filosof, psihoterapeut și scriitor francez, va fi prezent la sfârșitul lunii martie, pentru a doua oară la București unde va susține o conferință și un workshop introductiv în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale.

Pasionat de mai bine de 20 de ani de lumea simbolurilor, Georges Colleuil dezvoltă și rafinează propria cercetare asupra tarotului și a tarot terapiei și se luptă să schimbe prejudecățile ce tronează încă și astăzi asupra acestui formidabil instrument.
Referențialul Arhetipurilor Personale (RAP) este o metodă originală creata de Georges Colleuil in 1983, in care pornind de la data de naştere se va calcula o temă. Această temă reprezintă profilul nostru personal sau … de ce nu, cărţile ce ne-au fost date la naştere.Acesta trebuie înţeles ca o actualizare, individualizare a simbolurilor universale la propriile noastre experienţe. Arcanele de Tarot prezente în tema fiecăruia dintre noi nu capătă sens decât în raport cu trăirile noastre personale şi vor trebui interpretate ca atare.

Tarotul este un catalog de simboluri universale ce fac parte din patrimoniul cultural al umanităţii. Printre simbolurile intalnite de-a lungul vieții, cele prezente in Tarotul de Marsilia sunt printre cele mai intense. Imaginile puternice pe care le conţine sunt mai mult decât simple imagini alegorice. Ele reprezintă mai degrabă o colecţie de arhetipuri de dimensiune universală, aşa numitele ”imagini originale”. Acestea au fascinat dintotdeauna, au alimentat fantasmele, fiind adanc imprimate în sufletul fiecăruia dintre noi şi în sufletul întregii lumi.

Georges Colleuil reinventează Tarotul deslușind , în desenele prezente în fiecare arcana, întreaga filosofie a umanității și reușind să-l întrebuințeze pe un formidabil instrument terapeutic . Tarotul este o artă, însă nu este o artă a divinației. Însuși autorul spune: “Tarotul nu serveşte la a ghici viitorul ci, mai degrabă, la a-l construi”.

Pret: 30 LEI conferinta, 150 LEI workshop sau 160 LEI conferinta + workshop.

Inscrierile se fac prin e-mail, la roxana_apostoiu@yahoo.com / claudia.savu@ymail.com sau la telefon: 0784.518.001

Leave a Comment